Halil AvcuYaptığı orijinal ve ekonomik motosiklet ve otomobil eksozları ile Türkiye’nin birçok bölge ve ilinden sipariş alan Tireli eksoz ustası Halil Avcu (44), eksoz üretimi yapan dünya çapında markaların ürünleri ile boy ölçüşecek ürünleri ürettiğini ve çok daha ekonomik şekilde sattığını ifade etti.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Ödemiş ve Tire küçük sanayi sitelerinde 35 yıldır otomobil ve motosiklet eksoz tamiratı ve üretimi işi ile uğraşan Tireli eksozcu Halil Avcu (44), ürettiği orijinal eksozları Türkiye’nin dört bir yanına satıyor. İnternet ortamında ün yapan, ‘facebook’ ve ‘sahibinden.com’ siteleri aracılığıyla otomobil veya motosikletine eksoz almak isteyen, farklı bir eksoz modeli arayan insanların kısa sürede tanıdığı bir isim olan Avcu; Van’dan Afyon’a, Kıbrıs’tan Samsun’a her yerden müşterisi olan bir esnaf halini aldı. İnternet ve telefon aracılığı ile Tireli Halil ustayı bulan, özellikle havalı eksoza sahip motosiklet meraklısı gençler başta olmak üzere, eksoz taleplileri Avcu’ya araçlarının fotoğrafını göndererek ve istedikleri eksoz modelini tarif ederek siparişlerini veriyor. Nadir de olsa kimi zaman da motosikletlerini bir kamyonete atarak Tire’nin yolunu tutuyor ve Halil ustanın yanında soluğu alıyorlar. Halil ustayla da tanışma fırsatı buluna havalı eksoz meraklısı, otomobil veya motosiklet sahibi gençler, Halil ustanın en güzel dünya markalarının modellerine taş çıkartacak eksozlarını araçlarına takarak emellerine ulaşmış oluyor.

“GENÇLER ŞEHİR İÇİNDE SESSİZ, ŞEHİR DIŞINDA YÜKSEK SES ÇIKARAN EKSOZ İSTİYOR”

Dünya çapında markaların eksozlarının aynılarını veya daha iyilerini, onların fiyatının üçte biri veya dörtte biri gibi bir fiyata yapıp sattığını belirten Halil usta, özellikle motosiklet tutkunu gençlerin istediği sesli eksoz isteklerine de çok güzel bir çözüm bulduğunu belirtti. Halil usta, “Şehir içinde motosikletlerin yüksek sesli eksozlarla gitmesi yasak. Normal eksoz sesine sahip eksozların susturucu aparatlarını portatif yaptım. Eksoz sesinden hoşlanan, şehir dışında yüksek ses isteyen gençler için yaptığımız bu çalışma ile isteyen motor sürücüleri şehir dışında bu aparatı çıkararak eksozları bağırttırabiliyor.” şeklinde konuştu.

Belçika’dan bir turist müşterisinin de olduğunu ifade eden Avcu, “Zaman zaman gönül ve kültür elçisi de oluyoruz. İzmir dışından görüştüğümüz kişilere Tire’nin güzelliklerini anlatıyoruz. Tire’ye gelmelerini, gezmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

UZUN YOLLARDA EKSOZDAN DOLAYI BACAK YANMALARINA SON

Diğer markaların 2 yıl garanti verdikleri aynı model eksozlara kendisini 10 yıl garanti verdiğini ifade eden Tireli eksoz ustası, motosikletle uzun yol giden ve arkasında yolcu taşıyanlar için, bir soruna daha çözüm bulduğunu belirterek, “Uzun yollarda, arkada oturan kişilerin bacakları ve ayakları eksozun çok ısınmasından dolayı yanma durumuyla karşı karşıya kalıyor. Biz bunu da nano teknoloji ürünü olan ‘karbon- fiber epoksis’ yöntemiyle üretilen ve çalışma anında bile tamamen soğuk kalabilen eksozlarımızla çözdük.” dedi.

Editör: Haber Merkezi