Tek liste ile gidilen Tire Ziraat Odası olağan genel kurulunda mevcut Başkan Halil İbişoğlu delegelerin oylarıyla 4’ncü kez başkanlığa seçildi

Tireli çiftçiler bir kez daha “Halil İbişoğlu” dedi. Esnaf Sarayı’nda gerçekleştirilen ve tek liste ile gidilen Ziraat Odası’nın olağan genel kurulunda 2001 yılından buyana görev yapan mevcut Başkan Halil İbişoğlu delegelerin oylarıyla 4’ncü kez başkanlığa seçildi. Divan Başkanlığını Ayhan Bezirganoğlu’nun üstlendiği genel kurula, Tire Kaymakamı Mehmet Usta, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanları, bazı oda ve kooperatif başkanları, muhtarlar ile çok sayıda delege katıldı. Okunan faaliyet, gelir ve gider raporları ise üyelerin oylarıyla ibra edildi.

"TARIM PARLAYAN YILDIZ OLACAK"
Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Türkiye’deki istihdamın yüzde 25’nin, gayri safi milli gelirlerin ise yüzde 10’nun tarım sektörü tarafından karşılandığını ifade etti. Tire’nin tarıma dayalı ekonomik yapıya sahip olduğunun altını çizen İbişoğlu, “tarımda yaşanan sıkıntılar bütün sektörleri etkilemektedir. 2008 yılında çıkan ‘Tarım kanunu’ ile birlikte hangi ürüne ne kadar prim verileceği önceden açıklanarak, çiftçimizin ne ekeceğine karar vermesinin ve kısmen planlama yapmasının önü açılmıştır. Son yıllarda, sektörde bölgelere göre değişik teşviklerin uygulanması, tarımla ilgisi olmayan diğer meslek gruplarını tarım yapmaya özendirmiş, bu nedenle de küçük çiftçimiz bu teşviklerden yeterince faydalanamamıştır. İçinde bulunduğumuz bu yüzyılın parlayan yıldızı tarım sektörü olacaktır” dedi.

ODA MECLİSİ
Oda meclisi şu isimlerden oluştu. Başkan Halil İbişoğlu, Münci Falakalı, İsmail Şengün, Mehmet Elibol, Erkan Atmaca, Mustafa Pehlivan, Mehmet Meral, Bekir Yantut, Mehmet Öztürk, Hasan Bilgitekin, Hüseyin Şenol, M. Ali Küçükdoğan, M. Ali Tuçer, Selahattin Candaş, Ali Uzunoğlu, Hüseyin Çalışkan, Muzaffer Gezer, İdris Koyuncu, Nurettin Köse, Mustafa Martoğlu ve Mustafa Sezen.





Editör: Haber Merkezi