Tire Galericiler Derneği üyeleri, Tire’deki tüm galerileri bir araya toplayacak şekilde bir site yapmak için geçtiğimiz yıl yapı kooperatifi kurmuştu. Kurulduğu günden bu yana uygun yer arayışlarını sürdüren Kooperatif, geçtiğimiz günlerde aradığı yeri Tire - Belevi Yolu üzeri, Çayırlı Köyü yakınlarında buldu. Mülkiyeti Tire Süt Kooperatifi’ne ait olan 42 BİN 600 metrekarelik imarlı alanı satın alan Tire Otomobilciler Yapı Kooperatifi, yeni yıl ile birlikte inşaat çalışmalarına başlayacak. 100’er metrekarelik olmak üzere en az 72 işyerinin bulunacağı sitede her işyerinin açık ve kapalı alan olmak üzere 15 araç sergileme kapasitesi olacak.

MEHMET İNCE: “ÇOK İSABETLİ BİR YER OLDU”

Tire Otomobilciler Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet İnce, konuyla ilgili HaberTire’ye konuştu. Uzun süredir yer arayışı içinde olduklarını söyleyen İnce, anlaşması sağlanan arsanın çok isabetli ve uygun bir yer olduğunu söyledi. İnce, açıklamalarının devamında ise şu cümlelere yer verdi;

“Kooperatif olarak geçtiğimiz yıldan beri arsa arayışı içindeydik. Birçok arsa bulduk ama bazılarında imar, bazılarında ise metrekare engeline takılmıştık. Bizim burada kooperatif olarak en önemli amacımız tek bir yerde olmak. Yani şehrin içinde ayrı ayrı yerlerde siteler kurarak iyi site, kötü site yada yakın site uzak site gibi ayrışmaların önüne geçmek. Anlaşmasını yaptığımız yer, bu anlamda bizim için çok isabetli ve uygun bir yer oldu. Proje çalışmalarımız şu anda sürüyor. En geç 2 yıl içinde işyerlerimizi tamamlayıp Tireli galericilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Tire’de oto alım satım faaliyetini vergiye tabi yapan esnaflarımız kooperatifimize ortak olarak işyeri sahibi olabilecek. Tüm galerici esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Sizin aracılığınızla Tire Süt Kooperatifi Başkanımız Sayın Mahmut Eskiyörük’e çok teşekkür ediyorum. Bu arsaya şehir dışından da talip olanlar vardı. Kendisi bizimle anlaşarak arsanın Tirelilerde kalmasını sağlamıştır.”

Editör: Haber Merkezi