Doğal ve kaliteli ürünleriyle kısa sürede tüketicilerden büyük ilgi gören Tire Süt Kooperatifi’nin kalitesi tescillendi. Geçtiğimiz aylarda Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından “Marka Değeri” ödülü alan Tire Süt Kooperatifi’ne bir ödülde Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Avrasya Tüketicileri Derneği’nden (ATÜKDER) geldi. Pazar araştırmaları ve tüketici memnuniyeti anketleri yapan ATÜKDER, İstanbul Armoniapark’ta düzenlenen törende kooperatife “Önerilen Marka Kalite Ödülü” verdi. 


Ödülü alan Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, “2000 üreticiyle birlik olduk, geliştik ve bir marka olduk. Amacımız küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini sağlamak. Yaptığımız yatırımlarla küçük üreticinin Avrupa standartlarında üretim yapmasını sağladık. Ayrıca bu ürünleri kendi tesislerimizde mamüle dönüştürerek hem ortaklarımızın ürününe değer kazandırdık hem de tüketiciye sağlıklı, kaliteli ve güvenli ürün sunduk. Gelinen süreçte Birleşmiş Milletler Dünya Tarım ve Gıda örgütü bizi Dünyanın En İyi Kırsal Kalkınma Modeli seçti. Bugün de Kalite ödülü aldık. Bu ödül bizler için kaynakları doğru kullandığımızın bir kez daha kanıtlanması anlamını taşımaktadır” dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğer milletimizin büyük ekseriyeti çiftçi olmasaydı biz bugün dünya yüzünde bulunmayacaktık" sözüne vurgu yapan Eskiyörük, şunları söyledi: “Biz bir model yarattık. Küçük üreticilerin birleşerek ne denli büyük başarılara imza atacağını Tire Süt modeliyle ortaya koyduk. Tire’den Türkiye’ye ardından da dünyaya sesini duyuran kooperatifimiz, Türk Çiftçisinin başarısının sembolü haline gelmiştir” dedi. 


Ege Bölgesi’nde pazar lideri markalar arasına girdiklerini ifade eden Eskiyörük, tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine İstanbul ve Ankara’da da lojistik çalışmalarına başladıklarını vurguladı. 


Beyazıt Öztürk, Cem Öğretir, Yavuz Seçkin, Orhan Ölmez, Ferhat Toprak, Ertem Şener gibi ünlü isimlerin de ödül aldığı törende konuşan ATÜKDER Başkanı Osman Doğan kaliteli ürün ve hizmetin hayatın her yerinde ön plana çıkması ve duyurulması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Doğan, 1967 yılında kurulan ve son dönemde hızlı bir ivmeyle Tire’yi ülke çapında marka yapan Tire Süt Kooperatifi gibi örneklerin çoğalmasını arzuladıklarını belirterek “Bizlerin asli görevi kaliteyi tüketicilere önermektir. Süt ve süt ürünleri alanında uzun araştırmaların ardından kaliteli ürünleriyle tüketicilerden büyük ilgi gören Tire Süt Önerilen Marka Kalite ödülünü almaya hak kazandı” diye konuştu.


Kooperatifin aldığı ödüllerden bazıları;
- Örnek Kırsal Kalkınma Modeli - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)-  2013
- Marka değeri yaratma başarı ödülü– EBSO - 2014
- En Yüksek Yatırım yapan ve İstihdam Sağlayan Et İşleme Tesisi 2.’lik EBSO - 2014 
- En Fazla İstihdam Yaratan Süt İşleme Tesisi 3.’lük Ödülü – EBSO – 2014
- Türk Tarımının ve Kırsal Kalkınmanın Gelişimine Katkı Ödülü - T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - 2013
- Fark Yaratan Kuruluş Ödülü - Sabancı Vakfı - 2013
- Yılın İşadamı Ödülü - Milli Prodüktivite Merkezi - 2012
- Sosyal Projeler Başarı Ödülü - İzmir Valiliği - 2013
- Türk Tarım ve Hayvancılığına Katkı Ödülü - Ege Üniversitesi -2014
- Tarımsal Sanayi Başarı Ödülü - Türkiye Ziraatçılar Derneği - 2012
- Tarım Başarı Ödülü - Kırsal Kalkınma Araştırma Merkezi - 2013

Editör: Haber Merkezi