Damızlık Birliği’nin aktif çalışmalarda bulunmasının İzmir hayvancılığının gelişimi için son derece önemli olduğunu belirten Tokoğlu, göreve seçilmesi halinde temsilciler meclisi kurulacağını söyledi. Temsilciler meclisiyle birlikte İzmir’in her kesiminin katılımının sağlanacağını ve ortak yönetim anlayışının benimseneceğini belirten Halil Tokoğlu şöyle devam etti:

“İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulu, 30 Nisan 2017 tarihinde Fuar İzmir D Holü Sakarya Mah. Sakarya Cad. 35410 Gaziemir-İzmir adresinde saat 11:00’de yapılacaktır. Sahanın içinden gelen, son derece tecrübeli kişilerle oluşturduğumuz yönetim kurulu adaylarımızla önemli işler yapacağız. Bölgemizin sorunlarını biliyoruz ve çözümler için projelerimiz hazır durumda. İlimiz, süt konusunda Türkiye’nin kalite ve miktar açısından çok önündedir. Bu ayrıcalıklarımızı kullanarak İzmir’imizi çok daha ilerilere taşıyacak projelerimiz var. Özellikle üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesi ve kazancının arttırılması da öncelikli konularımızın başında gelmektedir. 

Diğer yandan birliğin bu güne kadar yapmış olduğu 4 adet çiftliğin tam kapasite ile çalışması ve bölge hayvancılığına katkı sağlayabilecek duruma getirilmesi için ivedilikle gerekli önlemleri alacağız. Çiftliklerde üretilen düvelerin öncelikle üyelere satılması sağlanacak, ayrıca buzağı kayıplarının önlenmesi için sürekli olarak çalışmalar yürüteceğiz. Üreticilerin en önemli sorunlarından birisi olan finans konusunda da projelerimiz var. Birlik bünyesinde kuracağımız sistemle üreticilere Bankacı, Avukat ve finans uzmanları tarafından danışmanlık hizmetleri verilmesi sağlanacak”


HALİL TOKOĞLU:
1944 Bayındır doğumlu, üretici aynı zamanda sanayici. 1996 yılından itibaren İzmir Damızlık Birliği Başkanı. 2004-2011 yıllar arası Türkiye Damızlık Merkez Birliği Genel Başkanı.

HASAN ÇAKIR: 1961 Bergama doğumlu, üretici 1996 yılından itibaren İzmir Damızlık Birliği 2. Başkanı muhasip üye, yönetim Kurulu üyesi, süt işleme tesisi sahibi.

KADİR ZEYBEK: 1952 Ödemiş doğumlu, Üretici 1994 yılından itibaren İzmir Damızlık Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve bir dönem İzmir Damızlık Birliği Başkanı.

NEJAT KARAGÖZOĞLU: 1959 İzmir doğumlu, üç yıl Tarım Bakanlığı’nda Veteriner hekim olarak çalıştı. İki yıl Pınar A.Ş. saha veterineri olarak çalıştı. 1988-2016 yılından beri Torbalı’da Klinisyen Veteriner hekim, 1994 yılından bu güne kadar üretici.

ALİ YAPAROĞLU: 1962 Ödemiş doğumlu, 2007 yılından beri üretici, Ticaret Odası Meclis üyeliği (2 Dönem), Ödemiş Efe A.Ş. yönetim Kurulu Başkanı.

MURAT PALAMUT: 1983Ödemiş doğumlu, 2008-2012 yıllarında İNG Bankası ve Finansbank’ta çalıştı. 2010 yılından beri üretici.

FİKRET ARSLAN: 1971 Tire doğumlu, 28 yıldır üretici, Tire Süt Birliği Yönetim Kurulu Üyesi.

Editör: Haber Merkezi