Tire Devlet Hastanesi poliklinikler önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına doktorlar, hemşireler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Önceki gün verilen maaş zammı müjdesinde sağlık çalışanlarının yok sayıldığı ifade edilirken zammın tüm sağlık çalışanları için gerekli olduğu vurgulandı.
Türk Sağlık Sen Tire İlçe Temsilcisi Cengizhan Öztürk tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu cümlelere yer verildi;
“Dün duyurulan zamlarda yine sağlık çalışanları yok sayılmıştır. Sağlık çalışanları kahramanca ilimizin dört bir yanında milletimize hizmet etmek ve sağlığını korumak için gözünü hiç kırpmadan fedakârca mücadele veriyor. Bu mücadeleye destek vermek yerine yapılan bu yanlışla sağlık çalışanlarını üzmenin, kırmanın ve motivasyonunu düşürmenin akılla izahatı olmadığını görmek bu kadar zor olmasa gerek. Tüm Sağlık Çalışanlarının Ücretlerine Zam Yapılmalıdır. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca TBMM'de yaptığı açıklamada Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL'lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmişlerdir. Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruret ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik vb. sağlık çalışanlarının tamamı için de vardır. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gereklidir.
Türk Sağlık Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakanı bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir.
Buradan bir kez daha hatırlatmakta fayda var; sağlık çalışanlarına alkışlar, tebrikler ve dualar için necip Türk Milletine tabii ki teşekkür ediyoruz. Fakat yöneticilerinde gereğini yapmalarını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarının önce sağlığı korunmalı, sonra mağduriyetleri giderilmeli ve talepleri hakkaniyetle karşılanmalıdır. Çalışanın emeğinin karşılığı çalışana teslim edilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın emeği hiçe sayılmamalıdır.
Türk Sağlık Sen Genel Merkezimiz bugün Sağlık Bakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan bu yanlışlığı düzeltmek adına görüşmeler gerçekleştireceğini tarafımıza bildirmiş ve aynı zaman da bugün eş zamanlı Türkiye Geneli illerimizde Türk Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak adaletli bir zam verilmesini yüksek bir sesle dile getireceğiz. Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarımız adına adaletli bir maaş zammı yapılana kadar, çalışanlarımızın hak ettiği ücret karşılanana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bir an bile geri adım atmadan ekmek kavgamız için yılgınlık göstermeden mücadeleye devam edeceğiz.
Hakkı hakkı olana er veya geç teslim edeceğiz.”
 

Editör: Haber Merkezi