Organik Tarım TorbalıEkolojik Üreticiler Derneği ve Karaot Tohum Derneği, yine büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Vedat Gökçay / Büyük Torbalı Gazete

YAPTIKLARI etkinlikler ve çalışmalarla Türkiye’nin yanı sıra dünya çapında ses getiren Ekolojik Üreticiler Derneği ve Karaot Tohum Derneği, yine büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Torbalı ilçesine bağlı Karaot Köyü’nde yapılan Tohum Takas Şenliği’nin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Üreticinin tüketiciyle bir araya gelerek yerli tohumlarını takas ettiği, eski muhabbeti yaşadığı, üretici ve tüketicilerin aracısız bir araya gelerek hayatı paylaştığı Tohum Takas Şenliği’nin Karaot da ikinci kez yapılması, çiftçilerin yanı sıra bilim dünyasında da büyük heyecan yarattı. “Tohumuna Sahip Çık” sloganı ile hareket eden iki derneğin düzenlediği şenlik, 15 Eylül Cumartesi günü sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan üretici ve katılımcılarla yerel tohum takası yapılacak.

 

DÜNYANIN HER YERİNDEN KATILIM OLACAK

2007 yılında kurulan Karaot Köyü Tohum Derneği, ikinci şenlik için kolları sıvadı.  Geçtiğimiz yıl bir ilki gerçekleştirilen Tohum Takas Şenliğive büyük yankı uyandıran Tohum Takas Şenliği’ne bu yılda katılımın oldukça yüksek olması bekleniyor. Düzenlenecek olan Tohum Takas Şenliği’ne büyük bir katılımın gerçekleşeceğini belirten Dernek üyeleri, “Bu yıl ki şenliğimize katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından katılımcılar olacak. Şenlikte birçok etkinliğe imza atacağız. Örneğin konuklarımızla geleneksel yemeklerin tadına bakacağız. Müzik dinleyeceğimiz, resim sergileyeceğimiz, tiyatro izleyeceğimiz, söyleşeceğimiz, tohumlarımızı seçmeyi öğreneceğimiz, üretici pazarı açacağımız ve en önemlisi de çıkarılan tohum kanuna uygundur diyeceğimiz bir şenlik düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İLÇE HALKINA DAVET

KARAOT Tohum Takas Şenliği’ne yazar Buket Uzuner de katılacak. Uzuner, bir söyleşi gerçekleştirerek kitabını tanıtıp okuyucularına imzalayacak. Yine şenlikte tiyatro gösterileri, konserler, tohum takası, geleneksel ürünlerin satışı gibi birçok çalışmaya imza atılacak. Yapılacak olan şenliğe bütün ilçe halkını davet eden Karaot Tohum Derneği Başkanı Feray Karapınar: “Ülke çapında çok sayıda yazar, akademisyen ve çiftçiler katılacak. Düzenlediğimiz ikinci şenliğe herkesi davet ediyoruz. Tohumlar bizim geleceğimizdir.”

Editör: Haber Merkezi