Ercan ÇELİK - ANKA

500'e yakın çalışanın 2-3 aydır ödeme alamadığını, şehir dışından gelenlerin geri dönmek için yol parası bulamadığını öne süren işçiler, "Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. İnsanların cebinde ekmek parası yok. Sadece patronlar değil devlet sesimizi duysun" açıklamasını yaptı.

İzmir Tire'de 20 dönümlük alanda faaliyet gösteren Adacam firması çalışanları, maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle fabrika önünde toplandı. İstanbul ve Denizli'den çalışmak için gelenlerin geri dönecek yol parası bulamadığını belirten işçiler, yaklaşık 500 kişinin 2-3 aylık maaşlarının ödenmediğini öne sürdü. Fabrika önünde ANKA Haber Ajansı'na konuşan işçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istedi.

"İSTANBUL'A GERİ DÖNEMİYORUM"

İstanbul'dan çalışmak için geldiğini ancak geri dönemediğini belirten bir işçi, "Maaşlarımızı alamıyoruz. 'Ödenecek' diyorlar ama halen bekliyoruz. Alamıyoruz paramızı. Hepimiz mağduruz. Birçoğumuz Denizli ve İstanbul'dan geliyor. Ben İstanbul'dan geldim, geri dönemiyorum. Bekliyoruz. Bir an önce paramızı istiyoruz" dedi.

"İŞLETMELER SIKINTI ÇEKİYOR"

Bir başka işçi ise "Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Dışarıdan gelenlerin dönecek yol paraları yok. 300-500 kişi mağdur. İnsanların cebinde ekmek parası bile yok" dedi.

Türkiye'deki doğal gaz kısıtlamasının şirketlere ve işçilere de yansıdığını iddia eden bir işçi, "Ülke ekonomisi kötü, birçok işletme sıkıntı çekiyor. Şirketler zor durumda onlara da hak veriyoruz ama bizim de mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"EN YUKARIDAKİLER SESİMİZİ DUYSUN"

Devlet yetkililerinden yardım isteyen başka bir işçi, "En baştan bize kadar böyle. Sabredecek gücümüz kalmadı. Sadece patronlarımız değil, devletin de bizi duyması lazım. En yukardakiler sesimizi duysun" yorumunu yaptı.

Sıkıntılarını anlatan diğer işçiler de "Elde avuçta yok, zor durumdayız. Üçüncü aya girdik maaş almayalı. Çoluğumuz çocuğumuz var. 'Bugün yarın' denilerek oyalıyorlar. Yaklaşık 9 bin lira alacağımız var. Ustaların alacağı daha yüksek. 'Bekleyin' diyorlar ama ev sahipleri bizi beklemiyor. 3 gün sonra doğal gazımız kesilecek, ısınamayacağız. Evimdeki eşyaları sattım geçinebilmek için. Emek verdik, karşılığını almak istiyoruz. 6 aydır çalışıyorum ama sürekli etraftan borç alıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi