Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB),‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuyla aldığı serfitika ile kendi iş yerini açtı.

 

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

 

Tire’de Reyhan Filiz (31) adlı iki çocuk annesi kadın girişimcinin KOSGEB girişimcilik kursundan almış olduğu eğitimden sonra sunduğu proje kabul edilince Yufka dükkanı açtı.Bu sayede Tire’de bir ilki gerçekleştiren Filiz, girişimcilik kursunda setifikayı almadan sunduğu projenin kabul edilmesi ile birlikte bir başarı daha elde etti.

1981, Tire doğumlu olan Reyhan Filiz ortaokul öğrenimi Merkez Menderes okulunda bitirdikten sonra Lise öğrenimi Tire Kız Meslek Lisesi’nde Giyim Bölümünde tamamlayıp 96-97 yılında mezun oldu.

 

"KURDUĞU HAYALLERE İNANDIM"

Yufka işinde daha çok eşi Behlül Filiz’in desteği ile başlamasının faydalı olduğunu dile getiren Reyhan Filiz, yaklaşık olarak 2 aydır işletmeciliğini yaptığı yufka işinde dükkanın adınıda ‘Yufkacım’ ismini verdi.Kendini hazır hissetiğinde eşinin desteği sayesinde bu işe girdiğini belirten Filiz, ‘’ Bu işi yapmaya karar verdim çünkü bu benim hayalimdi. Gıda üzerine yapılan işlerin riski fazladır. Müşteri devamlılığını sağlamak adına her zaman taze, temiz, lezzetli olmasının farkındaydım.’’ Şeklinde konuştu.

İleriye yönelik koyduğu hedeflerin var olduğunu,henüz 2 aylık bir işletme olduklarını,Tire’deki yufka imalatının eksikliğini gidermek ve daha sonra komşu ilçelere açılmak hedefinde olduğunu söyleyen Filiz,kendi işini yapmak isteyen bayanlarada ; ’’ Hayallerinizi ertelemeyin. Sonuçta risk almadan herhangi bir şeyi görmek mümkün değil. Sonuçta esnaf olmak güzel. Her gün size ait bir dükkana geliyorsunuz ve kapısını açtıktan sonra değişik insanlarla tanışıyorsunuz. İnsanlar sizin yaptığınız ürünleri yiyor ve güzel bildirimler veriyor. Bu sizi daha da şevklendiriyor.’’ dedi.

 

"YUFKACIM" HAYALİNİ KOSGEB İLE GERÇEKLEŞTİRDİ

Aldığı 27 bin liralık hibe destek sayesinde hayallerini süsleyen Reyhan Filiz, 45 kursiyerin mezun olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ‘’Şu an kendi iş yerimin sahibi oldum. Buraya kadar gelmek benim için büyük başarı. Kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Akşam eve ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Yufkacım dükkanına alınan Endüstriyel Fırın, Hamur Yedek Makinası,Börek Teşhir Ünitesi, Depo Tipi Buzdolabı, Hamur Yoğurma Kazanı,Yufka Pişirme Ocağı, Mikro Dalga Fırın vs. bu malzemelerin %70’ni KOSGEB karşılamaktadır.

Editör: Haber Merkezi