Ercan ÇELİK

Yaklaşık 4 yıl önce Tire’de kurulan ve özellikle lastik konusunda kısa sürede Türkiye çapında ismini duyuran Oto Lastik AVM, Tire – Selçuk yolu birinci kilometresindeki tesisinde lastik ve jant satışıyla birlikte montaj hizmeti de veriyor. Oto lastik ve jant konusunda bölgenin en büyük tesisi olan Oto Lastik AVM’de, otomobil, SUV, performans, ağır vasıta ve tarım grubu gibi neredeyse her kategoride lastiği ve hemen hemen her markayı bulmak mümkün. Sadece Tire’de değil internet sitesi üzerinden Türkiye’de her yere lastik ve jant satışı yapan firmanın kurucusu Efdal Gül, firmanın kuruluşundan bugüne serüvenini anlattı.

“SEKTÖRDE AÇIK OLDUĞUNU FARK ETTİK”

Bölgede hali hazırda akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren İş İnsanı Efdal Gül, “Otolastik AVM olarak bundan yaklaşık 4 yıl önce sektöre girdik. Sektörde bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik ve jant, lastik alanında faaliyete başladık. Tabi müşterilerimizden tahminimizin üzerinde bir talep aldık. Zaten hali hazırda akaryakıt sektöründe faaliyet gösterdiğimiz için potansiyel müşterilerimiz de vardı. Tire’de yine ilk olarak jant konusunda çeşitliliği artıran ilk firma olduk.

MARKA VE MODEL ÇEŞİTLİLİĞİ

Oto Lastik AVM markasını oluştururken, her çeşit lastiğin bulunabildiği bir marka olsun istedik. İsmini de bu düşünceden yola çıkarak belirledik. Firmamız çatısı altında Goodyear, Sava, Michelin, Continental, Lassa, Bridgestone gibi dünya markaları da dahil neredeyse tüm markaları müşterilerimize temin ediyoruz.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNE GÖNDERİYORUZ”

Bunların yanında Türkiye genelinde nihai tüketiciye ulaşmak amacıyla internet satışlarımız da var. İnternet sitemizden yapılan siparişlerde, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, lastiği ya da jantı müşterimizin kapısına kadar gönderiyoruz. Sitemiz üzerinden tüm Türkiye’ye satış yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm Türkiye’de çeşitli yerlerde montaj noktaları oluşturacağız. Montaja kadar tüm süreci gerçekleştirmiş olacağız. Bilindiği üzere bölgemiz tarım bölgesi. Aydın ve İzmir’de tarım yoğunlukta yapılıyor. Biz de tarım lastikleri konusunda da müşterilerimize her çeşit ürünü sunuyoruz. Ulaşabildiğimiz tüm yakın bölgelere yerinde montaj hizmetine kadar veriyoruz.

Otomobil, 4x4 SUV, ağır vasıta, iş makinası, forklift ve tarım grubu lastiklerinin tamamını temin ediyoruz.

Tesisimizde ciddi bir jant model çeşitliliği var. Sadece jant için ayırdığımız büyük bir bölüm var. Tüm müşterilerimizi jant modellerimizi görmeye bekliyoruz.

“BİZİ FARKLI KILAN…”

Bizi şirket olarak farklı kılan en önemli detay, tüketicilerin birçok ürünü tek bir noktada bulabilmesi. Tüketici firmamıza geldiğinde, onlarca çeşit marka ve model arasında istediği modeli, görerek, inceleyerek satın alabilir. Tüketicilerden çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu bölgede sektörde öncü olduk diyebiliriz. Bu süreçte bizleri tercih eden müşterilerimize teşekkür ederiz. Bundan sonra hizmet kalitemizi daha artırarak yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

Tire’de yatırımlarını artırarak sürdüren Oto Lastik AVM, aynı zamanda montaj hizmeti de veriyor. Balans ayarına kadar tüm sürecin tam olarak gerçekleştirildiği tesiste, jant çeşitlerinin sergilendiği oldukça geniş bir showroom da yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi