S.S. Tire Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Mondi Tire Kutsan’ın tüm nakliye işlerini arada aracı bulunmaksızın tek başına üstlenmeye başladı.

Ergün ÇELİK

Yaklaşık 7 yıl önce istenmeyen olaylar sonucunda Mondi Tire Kutsan’ın 40 yıla dayanan taşıma işi başka özel bir şirkete geçmiş, S.S. Tire Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’de bu şirketin altında çalışma yapıyordu.  Bu süreç içerisinde Tireli Kamyoncular, her ne kadar çalışmalarına ara vermeden devam etse de içlerinde asıl işi kaybetmenin burukluğu vardı. Aradan geçen uzun zaman ve istikrarlı çalışmalar sonucunda S.S. Tire Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şeref Kıyunak ve ekibi Mondi Tire Kutsan ile yeni bir anlaşmaya imza attı. 1 Aralık 2015 tarihinden itibaren geçerli olan anlaşmada fabrikanın tüm taşıma işleri arada aracı şirket bulunmaksızın S.S. Tire Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne verildi. S.S. Tire Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yapılan bu anlaşmayla eski prestijini geri kazanırken üyelelerinin de yüzünü güldürdü.

HaberTire Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı  Şeref Kıyunak; “Yönetime geldiğimiz 2014 Haziran dan bu güne dek istikrarla , barış içinde birlikte çalışarak görevimizi yerine getirdik. Tire ekonomisinede katkımız olacak ve kazancımız kendi yöremizde kalacaktır. Bu başarımızı kooperatif olarak biz yaptık. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ve ortaklarımız ile personel ve üst yöneticilerimiz ile hep birlikte başardık . Bizde “ben” olmadı hep “biz” dedik ve biz olarakta devam etmek isityoruz“ dedi.

Konuyla ilgili Kooperatif Genel ve Muhasebe Müdürü Süleyman Övül de bir açıklama yaptı. Övül’ün yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Bu başarı istikrarlı ve bilinçli çalışma sonucu elde edilmiş bir üründür. Bu başarımızı başta ortaklarımızla, Yönetim Kurulu Başkanı ve ekibi ile Denetim, Disiplin Kurulları ve personelimizle bir bütün olarak gerçekleştirdik. Herkes taşın altına eline atmış ve başarmıştır. Başarımızı iyi bir yönetim, iyi bir sistem ve iyi bir ekip ile başardık. Allah mahcup etmesin. Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ile ve birlikte hareket ederek  işimizi yaptık. Kooperatiflerin dayanışma için çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Bu dayanışma ile inanıyorum ki ileride daha büyük işler başaracağız. Çağımıza ayak uydurarak her zaman ileriye dönük çalışmalar yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi