İncir Üreticiİncir hasadının başladığı bu günlerde, dağ köylerinden gelen birbirinden lezzetli incirler Atatürk Caddesi üzerindeki kaldırımlarda kurulan seyyar tezgahlardaki yerini aldı.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Tire’nin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi son yıllarda incir hasadı döneminde seyyar kaldırım tezgahlarının kurulduğu ufak çaplı incir pazarına dönüyor. Üreticiden-tüketiciye aracısız satışın en güzel örneğinin sunulduğu bu mini incir pazarında cadde boyunca birçok noktada kaldırımlara kendi ağaçlarından hasat ettikleri en iyi ve lezzetli incirleri ve de terazilerini koyan üretici Tireli köylü vatandaşlar, çok uygun fiyatlara bu güzel meyveyi satıyorlar.

İncir denilince ilk önce Aydın ismi akla gelse de, Tire’nin incirinin de Aydın ve ilçelerinde yetişen incirler kadar lezzetli ve kaliteli olduğunu ifade eden üreticilerden Raziye Doğan, Çayırlı Köyü’nden geldiğini bahçesinde ağaçlarında yetişen incirleri toplayıp Tire’ye getirdiğini belirtti. Çayırlılı incir üreticisi Raziye incirleri ve kaldırım üzerinde kurduğu tezgahında gerçekleştirdiği satış ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hasadın başlamasıyla incirlerimizi satmak için şehre indirdik. Günde 50–60 kilo arası satış yaptığım zamanlar oluyor. Kilosunu 3 ile 5 TL arasında satıyoruz. İncirimiz en büyük özelliği dağ inciri türü olan ‘Sarılop’ cinsi olmasıdır. Satışlarımız şuanda çok iyi gidiyor. Yaş incirler bittikten sonra, yaş incir yerine kuru incirler yerini alacak.”

Editör: Haber Merkezi