Hollanda'dan Türkiye'ye 12 yıl aradan sonra süt ineği ithal edilmesi üzerine Hollanda Kraliyet Ailesi adına Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşayan çiftlik sahibi Selçuk Nayman ve Haluk Nayman'ı ziyaret etti.

Büyükelçi Dirkse, Hollanda'dan süt ineği ithal eden Nayman ailesine teşekkür edip, beraberindekilerle çiftliği gezdi. Tesise tam not veren Dirkse, "Eğer bir inek olsaydım burada yaşamak isterdim" diye espiri yapınca, heyettekiler kahkahaya boğuldu. 

Hollanda Kraliyet Ailesi adına bugün Tire İlçesi'ndeki Nayman Tarım Çiftliği'ne gelen Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse ve beraberindeki elçiliğin Türk asıllı Tarım Müsteşarı Mehmet Çevikoğlu ile Ekonomi Ateşesi David Naves'i, çiftliğin sahipleri Selçuk Nayman ve Haluk Nayman kardeşlerle Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı DP'li Tayfur Çiçek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Soylu karşıladı. Deli dana hastalığının Avrupa'da ortaya çıkması nedeniyle durdurulan büyük baş hayvan ithalatının 12 yıl aradan sonra yeniden başlamasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Hollanda Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Nayman kardeşler ve işletmenin Genel Müdürü Atilla Kaya'nın rehberliğinde tesisi dolaştı. 

DEV TESİS 

Çiftliğin sahiplerinden Selçuk Nayman, "İşletmemiz, 70 bin metrekarelik bir alana kurulan ve toplam 12 bin metrekare kapalı alana sahip. Yalnızca süt hayvancılığı üzerine çalışma yapılan tesisimizde, Hollanda'dan gelen 320 gebe düveyle şuanda 550 sağımlık inek ve gebe düve bulunuyor. Tesisimizde günde 12 ton süt üretimi yapılıyor. Çiftliğimiz tam kapasiteyle işlemeye başladığında inek sayısı 1300'ü bulacak" dedi. 

BÜYÜKELÇİ'DEN TESİSE TAM NOT 

Sıcak tavırlarıyla sempati toplayan Hollanda Büyükelçisi Dirkse, inekleri kendi elleriyle yem verdi. Tesise tam not veren Dirkse, "Eğer bir inek olsaydım burada yaşamak isterdim" diye espri yapınca heyettekiler kahkahaya boğuldu. Büyükelçi Dirkse, tesisin işleyişini oldukça modern ve iyi bulan, Avrupa'daki örnekleriyle aynı seviyede olduğu değerlendirmesini yaptı. Büyükelçi Dirkse, "Çok güzel bir çiftlik. Oldukça modern bir işletme. Türkiye'ye yüksek verimlilikte inekler verdik. Hayvanların bu iklime uyum sağlamaları ve adaptasyon sürecini olumlu şekilde atlatmaları güzel. Bu proje ve yapılan işbirliği iyi bir çalışma örneği, hepimizi mutlu etti" ifadelerini kullandı. Büyükelçi Dirkse ziyaretin ardından Tire'den ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi