Ercan ÇELİK

Türkiye 150 bin baş besilik sığır ithal edecek. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, besilik erkek sığır ithalat başvurusunu yayınladı. Buna göre, 150 bin baş besilik sığır ithalatına kontrol belgesi verilecek.

Gelişme tarım ve hayvancılık sektöründe tepkiyle karşılanırken, Tire Süt Kooperatifi önceki dönem başkanı Mahmut Eskiyörük de, karara yüksek perdeden tepki gösterdi, “İhanettir!” dedi.

“ÜRETİCİ ZATEN YARALI”

Türk çiftçisinin kuraklık ve yüksek girdi maliyetleri sebebiyle zaten yaralı olduğunu dile getiren Eskiyörük, “Bu süreçte hayvan ithalatı,  Türk çiftçisini üretemez hale getirip, bitirmek olur.” Dedi.

“TÜRKİYE’NİN AYIBIDIR, UTANCIDIR”

Anadolu topraklarının Türkiye’yi doyuracak kadar zengin ve verimli olduğunu söyleyen Eskiyörük, “Üretebildiğimiz tarım ürünlerini ithal etmek Türkiye’nin ayıbıdır, utancıdır. Yeter ki üretimi planlayalım ve çiftçimizi doru destekleyen bir tarım politikası oluşturalım.” Dedi.

“İTHALAT, ŞİRKETLERİ ZENGİN EDER, ÜRETİCİYİ FAKİRLEŞTİRİR”

Hayvan ithalatı kararına sert tepki veren Eskiyörük, “İthalat ile sadece ithalat şirketlerini ve yabancıları zengin ederiz. Kendi çiftçimizi daha da fakirleştirerek üretemez hale düşürürüz. İthalat politikası ile ülkemizin geleceğini tehlikeye sokarız. Köylümüz tasfiye olursa, tarım önce yerli şirketlerin, daha sonra da çok uluslu şirketlerin eline geçer. Türkiye, bu oyuna gelmemelidir. 30 yıldır kooperatifçilik alanında milli mücadele veren bir dava adamı olarak, karar alıcıların ithalat sevdasından vazgeçmelerini istiyorum. Siyaseti ülkesi için yapan vekillerimizden de, mecliste bu yanlışa karşı gerekli tavrı koymalarını bekliyorum. Yarın geç olmadan…” dedi.

Editör: Haber Merkezi