Her biri Kuşadası’nda büyük otellerde aşçı başı olarak görev yapan isimler, mesleğin püf noktalarını geleceğin aşçılarına anlattı.


Tire’nin en köklü okullarından biri olan, bugüne kadar binlerce mezun veren eski adı ‘Kız Meslek Lisesi’ olan, Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü” öğrencileri, aşçılık mesleğinde büyük kariyer yapmış isimlerle bir araya getirildi. Okul tarafından iki yıldır yapılan ‘Kariyer Günleri’ etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen meslek tanıtım paneline, ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nda bulunan 5 yıldızlı büyük otellerde aşçıbaşı olarak görev yapan 3 önemli isim katıldı. Bunlar; Aydın Süren (Kuşadası Aşçılar Birliği Başkan Yardımcısı), Ekrem Karagöllü ve Abdullah Şeker oldu.

USTA AŞÇILAR ANLATTI, ONLAR CAN KULAĞIYLA DİNLEDİ
Okulun konferans ve gösteri salonunda gerçekleştirilen “Nasıl İyi Bir Aşçı Olunur ?” konu başlıklı kariyer günü etkinliğinde, konuklar tek söz alarak meslekle ilgili püf noktalarını, dikkat edilmesi gereken yönleri dile getirdiler. Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Mutfak Dalı Bölüm Şef Şadiye Kurtça, bu gibi bilgilendirici çalışmaların öğrenciler için çok önemli olduğunu belirtti. Mesleğinde ciddi kariyerler yapmış isimleri dinleyen, onların ulaştıkları yeri gören ve onlardan tavsiye alan öğrencilerin eğitimleri ve meslekleri anlamında çok daha iyi şekilde motive olduklarını belirtti. 

BÖLÜMDE 90 ÖĞRENCİ VAR
Bölümde 90 öğrencilerinin bulunduğunu belirten Kurtça, buna rağmen bu etkinliğe diğer bölümlerden öğrencilerin de ilgi gösterdiğini, yaklaşık 250’ye yakın öğrencinin paneli takip ettiğini söyledi. Kurtça, bu bölümün diğer öğretmenleri Selma Yalçı, İffet Güngören ve Ayşe Şafak’a da etkinlik için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.  

Editör: Haber Merkezi