Tire Ticaret Odası (TTO), yeni iş kuracak girişimcilere yönelik İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna 120 kişi başvuruda bulundu.
Haber: Dilek Ayvalı
5 Ekim Pazartesi günü yapılacak mülakat ile sadece 30 girişimci adayının katılabileceği Kosgeb-İşkur ve Tire Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen Kosgeb Girişimcilik Eğitimi Kursu için 120 kişi başvuruda bulundu. Tire Ticaret Odası tarafından düzenlenen Kosgeb Kursu için 5 Ekim Pazartesi günü mülakat yapılacak ve KOSGEB’in belirlediği temel seviye eğitim modüllerinden oluşan girişimcilik programı 12-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 
Eğitimin hedef kitlesi, İŞ- KUR'a kayıtlı, en az ilköğretim mezunu, 18 yaş üzeri kişiler olacağını kaydeden Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, “Yapılacak olan mülakatta girişimcilik programına katılacak olanlar eğitim durumları, mesleki deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi kriterlere bakılarak belirlenecek" dedi.

94 KİŞİ TESTTEN GEÇTİ
Taşan, "Başvuru sırasında uygulanan girişimcilik testinden 70 ve üzeri puan alan 94 adayımız 5 Ekim Pazartesi günü Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapılacak mülakatlara katılacak. Katılımcılara İŞKUR tarafından, katıldıkları her kurs günü için 20 lira cep harçlığı ödemesi yapılacak ve kurs boyunca GSS primleri ödenecek. Proje kapsamında özgün fikirlere sahip girişimciler toplam 70 saat eğitim alacak. Eğitimini tamamlayarak katılım belgesi alan adaylar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde 'Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacak. Desteğe hak kazanan girişimciler ise 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar sabit yatırım desteğinden yararlanabilecek" diye konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi