Genel Sekreter Aydın Taşan Tire Ticaret Odası’nın TOBB’da düzenlenen törende yenilenen “Akreditasyon Sertifikası’nı aldığını belirterek “Üyelerimize Avrupa standartlarında beş yıldızlı hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Tire Ticaret Odası (TTO), bağımsız denetleme kuruluşları tarafından gerçekleştirilen titiz denetimlerin ardından yenilenen “Akreditasyon Belgesi’ne” kavuştu. TTO Genel Sekreteri Aydın Taşan, “Üyelerimize, Avrupa standartlarında beş yıldızlı hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 2016 yılında çalışmaları ve belgelendirme denetimleri tamamlanarak, “Akretitasyon” statüsü kazanan 11 ve 12’nci dönem 26 oda, borsa ile birlikte “Akreditasyon” sertifikalarını yenileyen 4, 6, 8, 9’ncu dönem toplam 57 oda ve borsa TOBB’da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Türkiye’nin çeşitli ilerinden gelen Oda ve Borsa yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen Ankara İkiz kulelerdeki törende, TOBB Başkanı M. Rifat Hisacıklıoğlu,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Genel Sekreter Aydın Taşan ve Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro hazır bulundu.

 

GURUR KAYNAĞI

Sahip oldukları belgenin kendileri açısından gurur kaynağı olduğunu belirten Genel Sekreter Aydın Taşan, “2013 yılından buyana oda olarak “Akreditasyon” belgesine sahibiz. Üç yılda bir yapılan ve 13 başlıkta gerçekleştirilen belge denetimlerinden başarıyla geçtik. Hizmet kalitemizi arttırdık. Tire, sanayisi ile büyüyüp, gelişen önemli bir kent. Üyelerimizin memnuniyet düzeyi üst seviyelere yükseldi. Entegre olduğumuz sistemin başarıyla işlediğini görmek bizi memnun ediyor. Kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak yolunda önemli adımlar attık. Tire Ticaret Odası, 365 Oda ve Borsa içinde, 9’ncu dönem Akreditasyon belgesine sahip oda ve borsalardan biri. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

MARKALAŞMADA ÖNCÜ ROL

2005 yılında TOBB tarafından başlatılan “Akreditasyon” sisteminin iş dünyasında saygınlığın arttırılması ve odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini amaçladığını kaydeden Taşan sözlerini şöyle sürdürdü. “Türk Oda Sistemi’nin, Avrupa Oda Sistemi’ne uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi, EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak TOBB tarafından geliştirildi. 2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi, 2008 yılında borsaların da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek, Oda ve Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüştü. Sistem, Oda ve Borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlendi.”

 

“UMUTLUYUZ”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, “26 Oda ve borsa daha 5 yıldızlı kapsama girmeye hak kazandı. 54 odanın ise akreditasyonu yenilendi. İnşallah 2017'de reel sektör için belirsizlik yerine umut hakim olacak. Bu zor günlerde reel sektörün yanında olduğunu gösteren devletimize de teşekkür ediyoruz. Oda ve borsa camiası olarak, ülkemizin gücüne ve özel sektörümüzün dinamizmine yürekten inanıyoruz. Atılan tüm bu adımların ekonomiye yansıması için, üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bunun ilk adımını, sıkıntılı günler geçiren KOBİ'lerimize, finansa ulaşma noktasında çok önemli bir projeyle attık. Nefes kredisi ile KOBİ'lerin, yüksek faiz baskısından bir nebze olsun kurtulmasını ve nefes almasını istedik. 81 ildeki oda ve borsalarımız bu projede büyük bir inisiyatif üstlendi. Onların da destekleriyle 5 milyar liralık taze kredi hacmine ulaştık" dedi.

Editör: Haber Merkezi