Ercan ÇELİK

Eskiden “Çıraklık Eğitim Merkezi” olarak bilinen Mesleki Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan öğrencilere, yeni düzenlemeye göre istedikleri ve gerekli yeterlilikleri sağladıkları takdirde, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinin yanında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması hakkı da sağlandı. Bu düzenleme kapsamında Tire’de ilk kez başvuru yapan 23 öğrenciye diplomaları törenle takdim edildi.

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin katılımıyla gerçekleştirilen törende, öğrencilere diplomaları verildi.

Tire Mesleki Eğitim Merkezi bu mezunları için, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ogün DERSE ’nin de katılımları ile diploma töreni düzenledi.

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Ülkemizde kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için elimizden geleni yapıyor ve katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Mesleki Eğitim Merkezlerindeki öğrencilerimiz işletmelerimiz tarafından çok tercih ediliyor. Bugüne kadar bu öğrencilerimiz Meslek Lisesi Diploması alamıyorlardı. Yapılan son düzenleme ile artık isteyen öğrencilerimiz lise mezunu olabiliyorlar. Bu durumun Mesleki Eğitim Merkezlerimize olan ilgiyi artıracağına inanıyorum. Diploma almaya hak kazanan tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

Diploma Töreninde dereceye giren öğrencilere belgeleri Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve Şube Müdürü Duygu Çevirgen Uzun tarafından verildi.

Törende 61 yaşında Meslek Lisesi Diploma programına kayıt yaptırarak diplomasını alan Ali Keser isimli öğrencinin yaşadığı heyecan duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Okul Müdür Hüseyin Yıldırım “İlçemizde bulunan Ticaret Odası, Esnaf Odaları, Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve birçok firma ile işbirliği içindeyiz. İhtiyacı olan herkese Mesleki Yeterlilik kazandırma için sürdürdüğümüz çalışmalara, Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması almak isteyenleri bilgilendireceğiz ve diploma almaları için gerekli tüm imkânları seferber edeceğiz. Yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı ve istihdam olanaklarını artırmak için kurum olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi