Uzaktan eğitim sürecini başarı ve özveri ile yürüten öğretmenlere teşekkür edilerek başlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

SALGIN SÜRECİNDE ÖĞRETMENLER VE MİLLİ EĞİTİM PERSONELİ NE Mİ YAPTI?

Herkesin evinden dışarı çıkmaya korktuğu, pandemi kısıtlamalarının başladığı 16 Mart 2020 den itibaren, on binlerce öğretmen, Vefa Destek Gruplarında görev yaparak,” Öğretmenler yatıyor” diyenlerin anne babalarının da arasında olduğu milyonlarca vatandaşımıza devletin şefkat eli olarak uzandılar.

                Maskenin kıymete bindiği, ülkelerin birbirinden maske çaldığı dönemlerde, meslek liselerinde halk eğitim merkezlerinde milyonlarca maske ve siperliği, tonlarca dezenfektanı, tıbbi tekstil ürünlerini, hatta solunum cihazlarını kısa sürede üretip devlete teslim edenlerde öğretmenler ve eğitim çalışanları idi.

                Öğretmenlerimiz, EBA altyapısının yetersiz kaldığı dönemde, dijital beceri ve imkânlarını hiçbir destek almadan kendi imkânlarıyla geliştirerek uzaktan eğitim yaptılar.

                EBA TV ye erişemeyen taşradaki öğrencilerin evlerine kadar gidip, televizyonlarının frekans ayarlarını yapanlar, hatta imece usulü ile televizyon alarak, ihtiyaç sahiplerine teslim edenlerde öğretmenleriydi.

                Salgın döneminde, denetim ekipleri ve filyasyon çalışmaları gibi birçok hizmette görev yapanlarda öğretmenlerdi.

                Tatil döneminde telafi eğitimi yaparak, çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecini iyileştiren yine öğretmenlerdi.

                Öğrenci velileriyle her gün iletişim kurarak çocuklarımızın öğrenme motivasyonlarını canlı tutan öğretmenlerdi.

                EBA TV de ders anlatanlar da TRT spikerleri değil, 500 e yakın fedakâr öğretmenimizdi.

                EBA portalında yayınlanan yüzbinlerce ders ve etkinlik içeriği, kendi çocuklarına ve ailesine ayıracakları zamanları, öğrencileri için bilgisayar başında gece gündüz demeden çalışan öğretmenler tarafından hazırlandı.

                Bakanlığın yayınladığı örnek soruları, çalışma konularını, deneme sınavlarını hazırlayanlarda öğretmenlerdi.

                Otogarda nöbet görevi verilen de öğretmenlerdi.

                Aylarca sokağa çıkamayan çocuklarımızla iletişim kurarak, onları pandeminin olumsuz etkilerine karşı koruma gayretini ortaya koyan da öğretmenlerdi.

                Uzaktan eğitim diye bir uygulama varsa bunu bilgisayarlar yapmadı. Arkasında ve içeriğinde yine öğretmenler vardı.

Velhasıl;

Öğretmen sabah evden çıkarken “İşe gidiyorum demez.” “ Okula gidiyorum” der. “Mesaim akşam 5 te bitiyor demez.” “ Çocuklar için 7 gün 24 saat çalışırım” der.

Onun için , Öğretmen yatmaz!!!

Eğitim çalışanları bundan sonrada, millete hizmet etmekten asla geri durmayacaktır.

Salgın sürecinde fedakârlık ve ihlasla çocuklarımızın eğitim sürecine emek veren, adeta bir seferberlik anlayışı ile milletimizin hizmetine koşan meslektaşlarımıza teşekkür ediyor ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi