Bir önceki yıl 3 olan beslenme dostu okul sayısı 2017-2018 Eğitim öğretim yılında 47’ye yükselerek il genelinde açık ara farkla birinci sıraya yükseldi. Kaymakam Tanrıseven, okulların standardını yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Okullarımızda yürütülen, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi hedeflenmektedir. Okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amaçlanıyor. Proje kapsamında okullarımızda öğrencilerimizin boy/kilo ölçümlerinin rutin aralıklarla yapılıp ve risk grubunda olan öğrencilerin velileri ile görüşmeler/bilgilendirme faaliyetleri yapılarak sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir. Beslenme dostu okul olabilmek için okullarımızın hijyen koşullarının iyileştirildiği "Beyaz Bayrak " sertifikası alınmaktadır. Bu yıl okullarımız büyük hamle yaparak 47 okul Beyaz Bayrak almıştı.

İZMİR’DE TEK İLÇE

Beyaz Bayrak’tan sonra Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir hamle daha yaparak, beslenme dostu okul sayısında yüzde yüz oranına ulaştı. Yapılan çalışmalar sayesinde Tire’deki bütün okullar beslenme dostu okul standardına yükseldi. Tire, yüzde yüz oranında beslenme dostu okulu olan İzmir’in tek ilçesi oldu.

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN TEBRİK

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak’ı başarılı çalışmalarından ve Beslenme Dostu Okul Projesindeki İl birinciliğinden dolayı tebrik ederek başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Kaymakam Tanrıseven, Tire’de eğitimde öğrencilerin başarısının yanı sıra okulların standartlarının da artırılmasına gayret ettiklerini belirterek şöyle konuştu, “Bu yıl Beyaz Bayrak ile okullarımız büyük bir hamle yapmıştı. Okullarımızın tamamının beslenme dostu olması ile standartları daha da yükselttik. Bütün gayretimiz, öğrencilerimizin başarısı ve daha iyi şartlarda okuması. Bu başarıda çaba gösteren bütün eğitim camiamızı tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi