Ergün ÇELİK
 

Bugün Tire’de hem öğrenciler hem aileler güne heyecanla başladı. Sabahın erken saatlerinde eğitim gördükleri okullara giden öğrenciler 09:30’da birinci oturuma girdi. Çocuklar sınavdayken aileler de okul önünde çocuklarını bekledi.

Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Birinci oturum saat 10.45'te sona erdi.

Sınava verilen 45 dakikalık arada, görevliler koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrencilerin, okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerin, okullardan ayrılmasına izin verilmedi.

 İkinci oturum, saat 11.30'da başladı ve öğrencilere Matematik ile Fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. İkinci oturumunun bitmesiyle bu yılki merkezi sınav sona ermiş oldu.

Sınav sonrası değerlendirmede bulunan öğrenciler, sınavın genel itibariyle iyi geçtiğini matematikte zorlandıklarını söyledi. Aileler ise pandemi şartlarının çocukların sınava hazırlanmasını güçleştirdiğini söyledi. 

2021 yılı LGS sonuçları 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Editör: Haber Merkezi