Ercan ÇELİK

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla yürürlüğe alınan  "Okulum Temiz" belgelendirme programı kapsamında denetlenen Tire Kocatürk Koleji, denetimi geçerek belge almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul idaresi, “Tire Kocatürk Koleji olarak, Tire’de Okulum Temiz Belgesi’ni ilk alan özel okul olmanın gururunu yaşıyoruz. Başvurumuzu yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde yetkilendirilen tetkik görevlileri okulumuza gelerek yerinde denetleme yaptılar. Denetleme sonucunda belgemizi almaya hak kazandık.” Dedi.

Belgelendirme sürecinde okulların yerine getirmesinin zorunlu olduğu şartlardan bazıları ise şu şekilde; Risk Değerlendirme Raporu (Pandemi süreci dahil edilecek), Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı, Temizlik ve Dezenfeksiyon Planları/Talimatları/Eğitimleri, Standart Enfeksiyon Kontrol Önlemlerine (SEKÖ) Ait kayıtlar, Bulaş Bazlı Önlemlere (BBÖ) Ait kayıtlar, Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Öz Değerlendirme Soru Listesinin Doğrulaması.

Editör: Haber Merkezi