Ercan ÇELİK

İZKA'nın Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde yapılan Tire İş Eğitimi Uygulama Okulu'nda yürütülecek 458 bin 396 TL bütçeli 'El Ele Engelsiz Tire' projesine destek verecek. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve İZKA yetkililerinin karşılıklı imzaladığı sözleşmeyle, proje resmi olarak uygulanmaya başladı.

ÖĞRENCİYE ÖZEL ARAÇ GEREÇ

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, "Okulda her öğrencinin engel durumuna göre özel ders araç gereçleri alınarak, sınıfları tekrar donatılacak. Öğrencilerimizin fiziksel hareketlerini güçlendirip; geliştirecekleri aletlerle donatılmış spor salonu, sanatsal çalışmalarını daha rahat yapabilecekleri görsel sanatlar atölyesi hem ailelerinin hem de kendilerinin istihdamına yönelik kursların açılacağı tam donanımlı sera kurulacak. Ayrıca okulumuzun iç ve dış boyası öğrencilerimize uygun bir şekilde yenilenecek" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Mebrure Halhallı, projemizin amacının ilçede özel eğitime gereksinimi olan bireylerin ve ailelerinin, uygun öğretim programlarıyla özel yöntem, personel ve araç-gereç kullanarak eğitim ihtiyaçları, yeterlilikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, iş ve meslek alanlarına ve hayata hazırlanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Tire İş Eğitimi Uygulama Okulu Müdürü Osman Sönmez ise "Ayrıca örgün eğitim dışına çıkmış engelli bireyler ve aileleri için kurulacak olan görsel sanatlar atölyesi, sera ve kümeste meslek kursları açılarak engelli ve engelli ailesi istihdamını iş gücü piyasasının beklentilerine cevap verecek yeterliğe sahip hale getirilecek. Engelli bireylerin üretici duruma geçmeleri sağlanacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi