Türkiye gündemindeki Boğaziçi Üniversitesi rektör atamasıyla ilgili çeşitli çevrelerden sesler yükselmeye devam ederken, Eğitim İş Tire Temsilciliği yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Eğitim İş Tire Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Yüce Türk Ulusu'na ;

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan kayyum rektör ataması zihinlerdedir. Üniversite gençliği, üniversite öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve aydınlar olup bitenin farkındadırlar. Boğaziçi Üniversitesi'nde hem öğrenciler hem de hocaları kabullenmedikleri bu duruma karşı ayaktadırlar; direniyorlar. Gösteri yapmak, itiraz etmek anayasamızla güvence altındadır.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasını sözde gösteri adı altında üç beş ajan tahrikçinin İslam düşmanlığına dönüştürmesini en ağır şekilde kınıyoruz.

Hak arayışındaki bir kitlenin inanç değerlerine yönelik bir saldırıda bulunmasının çirkinliği tartışılmaz olmakla birlikte bu davranışın ulaşmaya çalıştıkları amaca darbe vuracağı düşüncesinde olmamaları düşündürücüdür.

Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, halkçı bir hukuk devletidir. İnsanların kutsallarına saygısızlık yapılamaz. Halkımızın kutsallarına, İslam dininin değerlerine karşı yapılan bu saygısızlık Boğaziçi Üniversitesi'ndeki haklı direnişi gölgeleyemeyecektir.

Bu saygısızlığı, bu tahriki yapanları tanıyoruz.

Bir gecede dört yüz Türk subayını Ergenekon adı altında Silivri zindanlarına atanlar, bir Türk destanı olan Ergenekon'u "terör örgütü" kavramıyla iltisaklı hale getirmeye çalışanlar, PKK terör örgütünün sözde lider kadrosuyla Oslo'da oturanlar, TRT'ye kırmızı bültenle arananları sözde gazetecilik adı altında çıkaranlar, Türk bayrağının adının değiştirilmesini savunanlar, bugün hâlâ Pensilvanya'da yaşayan FETÖ'nün lideri konumunda bulunan Fethullah' a övgüler düzenler kimse Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam dininin bir kutsalı olan Kabe'ye sanat adı altında saldıranlar aynı zihniyetin ürünüdürler.

Eğitim İş; Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve sonsuza kadar başkomutanı olan Mustafa Kemal Atatürk'e,

Türk Bayrağı'na, Türk devlet geleneklerine,

yurdumuzu korumak için gerektiğinde canını ortaya koyan Türk askerine, Türk polisine,

Kurtuluş Savaşımızın adına ve anlamına, halkımızın inanç değerlerine karşı yapılan ve yapılacak olan tüm hakaretlerin ve alçaklıkların dün olduğu gibi bugün de yarın da karşısında olacaktır. “

Editör: Haber Merkezi