Ercan ÇELİK

8 yıldır Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yapan ve pek çok başarılı projede imzası bulunan Mete Arslan, son idareci görevlendirmeleriyle Tire’nin en köklü ve en büyük okulu Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi müdürlüğü görevine atanmıştı.

Arslan, okulda göreve başlar başlamaz, okulla ilgili projelerinden biri olan iç ve dış cephenin yenilenmesi için harekete geçti. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i ziyaret eden Mete Arslan ve okul öğretmenlerinden oluşan heyet, Başkan Çiçek’ten de büyük destek gördü.

Tayfur Çiçek’in de mezun olduğu ve öğretmenlik yaptığı Tire ŞAİK Anadolu Lisesi’nde köklü tadilat, Başkan Çiçek’in talimatıyla, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü başlıyor.

Tadilat kapsamında öncelikle çatı onarımı, okulun iç ve dış boyası, bahçe düzenlemesi ve bahçe zeminin iyileştirilmesi var. Tüm bunları üstlenen Tire Belediyesi, Tire’nin en köklü okulunun çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Bu haber, okulun eski mezunları ve velileri tarafında büyük yankı uyandırırken, ŞAİK Lisesi’nin eski görkemli günlerine geri döneceği sinyali, tüm eğitim camiasında heyecan yarattı.

Editör: Haber Merkezi