Sağlık Meslek LisesiYıllarca Türkocağı Caddesi’nde Belediyeye ait binada dar bir ortamda eğitim veren Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi, yakında yeni binasına kavuşuyor. Yapımı hızla devam eden bina, bir aksilik olmaması durumunda, gelecek eğitim-öğretim sezonunda faaliyete geçecek.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Hayırsever Rasih Kirazoğlu tarafından geçen yıl talihsiz şekilde kaybettiği oğlu Ersan Kirazoğlu’nun anısına yapılan ve oğlunun adını alacak olan yeni Sağlık Meslek Lisesi binasının yapımı hızla devam ediyor. Doğu çevre yolunun yakından, Atatürk Mahallesi İnönü Bulvarı yanında yapılan okulun binası, bahçesiyle birlikte yaklaşık 5 bin metrekarelik biri alana sahip olacak. İki katlı binanın toplam 18 dersliğin bulunacağı, binada her bir katın kapalı alan büyüklüğünün 800 metrekare olacağı öğrenildi.

Bir yıl önce başlatılan inşaatın, yaklaşık % 90 oranında tamamlandığı ve yeni Sağlık Lisesi binasının  2012-2013 eğitim-öğretim sezonuna yetiştirildiğini ifade eden Tire Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, “Lise binasının resmi bitiş tarihi 16 Eylül, inşaatın bu tarihe yetişmesi için çalışmalar devam ediyor. Bir aksilik olmazsa, bina yeni eğitim senesinde hizmete girecek. Eğer bitim tarihi daha önce olursa, yeni binaya daha önce taşınılacak. Binanın yapımını tamamen üstlenen Rasih Kirazoğlu’na ve Kirazoğlu ailesi üyelerine eğitime yaptıkları yardımlar ve yaptırdıkları okullar dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi