İlçemiz Müftülüğüne bağlı camiler ve Kur’an kurslarında 12 Haziran 2017 Pazartesi günü açılan Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilerimiz arasında, İzmir Valiliği İl Müftülüğünün 02.06.2017 tarihli ve 2495 sayılı yazısı eki Diyanet İşleri Başkanlığının 30.05.2017 tarihli ve 37051 sayılı yazısının “2017 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında Eğitim-Öğretimin Etkinliğini ve Verimliliğini Artırmaya Yönelik Faaliyetler” başlığı altında belirtilen esaslar çerçevesinde, Müftülük Konferans Salonunda 07 Ağustos 2017 Pazartesi günü “Kur’an-ı Kerim ve Dinî Bilgiler Yarışması” düzenlendi.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANI VE MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

    İlçemiz Merkez ve Uzak Mahallelerinde bulunan Kur’an kursları ve camilerde görevli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Öğreticilerimiz, kendi öğrencileri arasından önceden belirledikleri birincileri ile birlikte, İlçe birincisinin seçileceği yarışmaya katılmak üzere, Müftülük Konferans Salonunda hazır bulundular.

    Yarışmada öğrencilere İlçemiz Müftüsü Şaban SADAN başkanlığında, Vaizler Hüseyin ALINMAZ ve Serpil ALINMAZ’dan oluşan komisyon tarafından hazırlanan sorular soruldu.

    İlçe birincisi olarak, Tire’mizi İzmir’de yapılacak yarışmada temsil etme hakkı kazanmak için bilgilerini yarıştıran çocukların oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Kız ve erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı yapılan ve oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda, erkek öğrenciler kategorisinde Topalak Mahallesi Camii İmam-Hatibi İrfan İLHAN’ın öğrencisi Alparslan AVCU soruların tamamına doğru cevap vererek 100 tam puanla birinci, Ayaklıkırı Mahallesi Camii İmam-Hatibi Abdullah GÜNGÖR’ün öğrencisi Muammer SARIOĞLU ikinci, Fadıloğlu Camii İmam-Hatibi İlyas GÜLTEKİN’in öğrencisi Adil Alperen APPAN üçüncü oldu.

    Kız öğrenciler arasındaki yarışmada ise, Topalak Mahallesi Camii İmam-Hatibi İrfan İLHAN’ın öğrencisi Hikmet KARAOĞLAN birinci, Küçükkömürcü Mahallesi Camii İmam Hatibi Ali İhsan ÖZDEMİR’in öğrencisi Özge EFE ikinci, Merkez Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Arzu BOZKURT’un öğrencisi Büşra KAŞ üçüncü oldu.

Yarışma sonunda 1. olanlara 100 TL, 2. olanlara 75 TL, 3. olanlara 50 TL para ödülü verildi.


KAYMAKAM TANRISEVEN: ''ÇOCUKLARIMIZ MANEVİ YÖNDEN DE GÜÇLÜ OLMALI''

    Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven geniş bir katılıma sahip olan müftülük çatısı altındaki Kur'an Kurslarının başarıya ulaştığını belirtti. Müftülüğün çalışmalarını değerlendiren Kaymakam Tanrıseven, insanoğlunun değerleri ile yoğrulduğunda mutlu olabileceği, küçük yaşlarda bırakılan manevi boşluğun ilerleyen yaşlarda kişiyi mutsuz ve doyumsuz bir varlık haline dönüştüreceğine değindi. Tanrıseven, “Bu vesile ile dini, milli ve ahlaki tüm değerlerin genç yaşta yerleştirilip kişiyi güçlü kılması sağlanmalıdır” dedi. 
Kaymakam Tanrıseven, Yaz Kur’an kurslarında görev alarak çocuklarımıza dini eğitim veren Diyanet personeline teşekkür etti. Yarışmaya katılan ve başarılı olan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi tebrik eden Kaymakam Tanrıseven ilçemizi il genelinde yapılacak yarışmada temsil edecek öğrencilerimize de başarılar diledi.

İLÇE MÜFTÜSÜ SAĞDAN: ''GENÇLERİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI''

Birincilik kazanan Topalak Mahallesi Camii öğrencileri Alparslan AVCU ve Hikmet KARAOĞLAN, İzmir’de yapılacak olan ve İl birincilerinin belirleneceği yarışmada İlçemizi temsil etme hakkı kazanmış oldular.

    İlçe Müftüsü Şaban Sağdan öğrencilerin başarılı çalışmalarıyla gurur duyduklarını ve bu başarının göğüslerini kabarttığını belirtti. Müftü Sağdan şunları söyledi:
“Her iki öğrencimizin başarılarının devamı diler, yarışmada dereceye giren ya da giremeyen tüm öğrencilerimizi tebrik eder, Yaz Kur’an Kurslarımıza evlatlarını gönderen tüm anne-babalara ve çocuklarımızı yetiştiren tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunarız.”

“CAMİ ÇOCUK BULUŞMASINA DAVET”

    Ayrıca, İlçe Müftüsü Şaban Sağdan ''18 Ağustos 2017 Cuma günü sone erecek olan Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla, 10 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 10:00’da İlçemiz Lütfipaşa Camii’nde “Cami Çocuk Buluşması” programı icra edilecektir. Programa çocuklarıyla beraber bütün anne-babaları bekleriz'' dedi.
 

Editör: Haber Merkezi