Tire İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlayıp koordine ettiği Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen “Avrupa’da Dış Ticaret” isimli Erasmus+ projesi Haziran 2015 tarihinde  başarıyla tamamlandı. 


Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gümüşpala Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesinin de katılımıyla gerçekleştirilen projenin Çek Cumhuriyeti akışları da sorunsuz bir şekilde ve başarıyla gerçekleştirildi. 
Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenen iki akışta 56 öğrenci ve 6 refakatçi öğretmen proje kapsamında Çek Cumhuriyetinin Başkenti Prag’da Dış Ticaret ile ilgili eğitim aldılar. 
Daha önce de proje kapsamında 12 Muhasebe Öğretmeni Almanya’da Girişimcilik eğitimi almışlardı. 

Projeye katılan öğrenci ve öğretmenler yurtdışında eğitim alma ayrıcalığına sahip olurken, aynı zamanda Avrupa Kültürünü tanıma ve yabancı dillerini geliştirme fırsatı da buldular. Katılımcılar tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan eğitim sertifikası aldı. 
Proje yaygınlaştırma faaliyetleri Ulusal Ajansın kriterlerine uygun olarak yapılmaya başlandı. Bu kapsamda çeşitli kurum ziyaretleri gerçekleştirilerek proje kazanımları paylaşılıyor. 





Editör: Haber Merkezi