Özel bir okulun düzenlediği resim ve bilim şenliğine katılan 7. sınıf öğrencisi Tireli Başak Belice, hazırladığı 12 yağlı boya tablosunu satışa sundu.

Belice, projesinin öğretmenler tarafından kabul edilmesiyle şenlikte tablolarını satışa sunduğunu anlatarak, "12 yağlı boya tabloyu satışa çıkardım. Buradan elde edeceğim geliri çalışmalarını çok beğendiğim Lösev'e bağışlayacağım. Tabloları, iki ay gibi bir sürede hazırladım. Akşamları iki ay boyunca okul çıkışında atölyede çalışma yaptım" dedi.

UNICEF ÜYESİ
Konuyla ilgili olarak anne Belgin Kayıkçı; “Kızım, iki ay gibi bir süreçte atölyede günde 4 saat çalışma yaparak 12 adet yağlı boya tablosu hazırladı. Bu tabloları düzenlene etkinlikte satışa çıkardı. Buradan elde edilecek geliri de LÖSEV’E bağışlamayı düşünüyor. Başak ayrıca ÜNİCEF ‘e üye oraya harçlıklarından topladığı paraları bağışlıyor” dedi.

“ÇOK YETENEKLİ”
Okul Müdürü Özlem Uysal yaptığı açıklamada; “Okulumuzda 5. resim ve Bilim Şenliği düzenledik. Bu kapsamda öğrencilerimiz çeşitli projeler gerçekleştirdi. Burada amacımız çocuklarımızın bilimsel çalışmalara olan ilgilerini ve özgüven duygularını artırmaktır. Başak öğrencimiz de resim konusunda çok yetenekli bir kızımız. Başak’ın bu yılki projesi görsel sanatlar alanında oldu. Çok güzel resimler yaptı. Bu resimleri de bir sosyal sorumluluk projesi haline getirdi. Bu tabloları satışa sunacak elde edilen gelirini de LÖSEV’e bağışlamayı planlıyor” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi