tire-egitimsenTire Asliye Ceza Mahkemesi, önceki gün gerçekleşen 2. duruşma sonrasında ‘Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet etmekten yargılanan 11’i öğretmen, biri emekli memur olmak üzere toplam 12 kişi hakkında; ‘istinat edilen suçlarla ilgili suç unsurunun bulunmadığı’ gerekçesiyle beraat kararı aldı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Alınan karar ile beraat eden Eyüp Aksoy, Hasan Tuncay, Necmi Ucer, Mehmet Murat Taşkır, Mustafa Durmuş, Haluk Gündaş, Mustafa Yener, Namık Çetin, Mustafa Delice, Ahmet Özden ve Ömer Sarıömeroğlu isimli protestocular, karardan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Geçen yıl Ekim ayında ‘grevsiz toplu sözleşme yasası olmaz’ diyerek protesto yürüyüşü düzenleyen ve bunun sonucunda haklarında yasal işlem başlatılan sanıkların ilk duruşması geçtiğimiz aylarda yapılmış ve ertelenmişti. İkinci duruşmada beraat kararı alınmasını sevindirici ve doğal bulduklarını ifade eden Tire Eğitim Sen sorumlusu Eyüp Aksoy, “Bizler demokratik haklarımız için demokratik bir yol olan bir yöntemi kullandık ve sesimiz duyurmak istedik. Alınan karar, haklılığımızı göstermiştir. Adalet tecelli etmiştir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi