Yaz Kuran KursuTire Müftülüğü tarafından okullarının kapatılmasının takip eden şu günlerde, geçen yıllarda olduğu gibi, yaz Kur’an kursları yeniden başlatıldı.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

12 öğrenciyi bulan her camide ve Kur’an kursunda açılacak olan kurslar yaklaşık 2 ay sürecek. Bu yıl rekor bir katılım beklediklerini ifade eden İlçe Müftüsü Salih Sağlam, “En az 2 bin kişinin kurslara katılacağını umuyoruz” dedi.

Tireli çocukları Kur’an öğrenme coşkusu sardı. Tire Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen yaz mevsimi Kur’an kursu bu yıl yeniden başladı. Geçen yıl yaklaşık 1300 ilköğretim çağında öğrencinin katıldığı kursların bu yıl hedefi en az 2 bin kişi. Bu sayıyı geçmeyi hedeflediklerini ifade eden İlçe Müftüsü Salih Sağlam, “Geçen yıl ki kurslarda üst yaş sınırı vardı. Bu yıl orta öğretim okuyan gençlerde kurslara katılabilecek” dedi.

117 CAMİİDE VE 3 KURSTA EĞİTİMLER VERİLECEK

Dün Yeni Camii’nde yapılan açılış töreni ile stratı verilen kurslar; ilçe merkezinde bulunan 53 cami ve 3 Kur’an kursu ile köylerde bulunan 64 camide, kurs açılması için gerekli olan en az 12 öğrenci olması koşulu gerçekleştiği takdirde verilebilecek. 18 Haziran Pazartesi günü başlayan kurslar, yaklaşık 2 ay sürdükten sonra 17 Ağustos 2012 tarihinde sona erecek. Öğrencilerin yaşlarına, Kur’an okuyabilme seviyelerine ve cinsiyetlerine göre farklı gruplar halinde yapılacak eğitimlerde her cami ve kurs hocası kendi çalıştığı mekandan sorumlu olacak.

Toplam 8 hafta sürecek ve hafta içi her gün verilecek olan kurslar saat 10:00’da başlayacak 12:00’ye kadar sürecek. Kursların açılış töreni için Yeni Cami’de yapılan törene katılan ve çocuklarla bir süre vakit geçirip sohbetler eden, ilk din bilgisi dersini de veren Tire Müftüsü Salih Sağlam ve cami imamları tören sonrasında öğrencilere dondurma ikramında bulundu.

Editör: Haber Merkezi