2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Tire’de Merkez Menderes Ortaokulu’nda yapıldı.


Ergün ÇELİK


   Ülke genelinde üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015-2016 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını doyasıya yaşadı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı Tire’de bu yıl Merkez Menderes Ortaokulu’nda yapıldı. Düzenlenen törene Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, başta olmak üzere, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Ak Parti Milletvekili Adayı Emin Sefa Kayac an, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Mustafa Koçoğlu yaptı.

        Koçoğlu yaptığı konuşmada; “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Ülke kalkınmasının temeli eğitimdir. Çağdaş uygarlık düzeyinde yaşayabilmek bilgiyle olur. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zakasıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, bilgilerle zenginleştiren okullardır. Yeni eğitim-öğretim yılı öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.


EN ÖNEMLİ ÖĞRETMEN ANNE’DİR

Merkez Menderes Ortaokulu’nda düzenlenen törende konuşma yapan Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, en önemli öğretmenin anneler olduğunu vurgulayarak, annelere büyük işler düştüğünü kaydetti. Demirezer konuşmasında; “ Yeni eğitim-öğretim yılının ilçemize başarılar getirmesini diliyorum. Genelde çocuklarımızın okul ile eğitim ile ilgili durumları söz konusu olduğunda her zaman anneler ön plana çıkarlar. Genelde velilerin tamamına yakını annelerden oluşur. Eğitim başta olmak üzere çocuklarımızın yetişmeleriyle ilgili diğer tüm hususlar annelere emanet ediliyor. O yüzden ben de annelere sesleniyorum; ‘Sevgili anneler, elbette çocuklarımız okullarda öğretmenleri tarafından eğitilecekler ama, hayat başarısını sağlamak tek başına okulda verilen eğitimle olamaz. Asıl eğitim yeri ana kucağı, aile ve aile yuvasıdır. O nedenle eğitim evde başlar ve hiç şüphesiz ki en büyük öğretmen Anne’dir. İşte bu öğretmenlik görevinizi okul süresi boyunca da devam ettirmenizi, okul ve öğretmenlerle sürekli irtibat halinde olarak çocuklarımızın genel durumlarıyla yakından ilgilenmenizi istirham ediyorum’ Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk; ‘Bir tek şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak’ diyor. Çalışmadan hiçbir sonuç almak mümkün değildir. Okul yöneticilerimiz ve sevgili öğretmenlerimiz, sizlere emanet edilen çocuklarımızın her birinin ayrı ayrı başarısından sorumlu olduğunuzu unutmayın. Sizlere emanet edilen çocuklarımıza milli terbiyemizi, milli törelerimizi, milli gelenek ve göreneklerimizi öğretirken pozitif bilimin ve çağın getirdiği bilimin de öğretilmesinden bir an dahi geri kalmayın. Çocuklarımızı başarıya yönlendirmek için elinizden gelen herşeyi yapın.  İlçemizde bu yıldan itibaren daha başarılı sonuçlar yakalamayı temenni ederek 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.



Editör: Haber Merkezi