Direksiyon sınavı alanında soğukta, saatlerce ayakta bekleyen adaylar ve milli eğitim personeli, sınav başlangıç noktasının şehir içinde daha uygun bir noktaya taşınacağı günü bekliyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Direksiyon sınavlarının Tire’de yapıldığı nokta olan Yeni Garaj mevkii, şehir dışında olması ve ıssız olması sebebiyle sınav günleri adaylar ve milli eğitim personeli için çileye dönüşüyor. Direksiyon sınavı esnasında sınav alanında herhangi bir bekleme noktasının bulunmamasında şikayetçi olan sürücü adayları, sınav sıraları gelinceye kada saatlerce ayakta bekliyorlar.

 

Tire’nin ıssız bölgelerinden biri olan Yeni Garaj ve Toptancı Hali arasında kalan alandan başlayan direksiyon sınavı için, alana toplanan vatandaşlar, tuvalet konusunda da mağdur olduklarını belirttiler. Şehir içinde daha uygun bir yerden başlaması da mümkün olan direksiyon sınavının başlangıç noktasının şehrin dışındaki bu ıssız bölgeye atılmasına tepksi gösteren vatandaşlar, bazı adayların bu bölgeye yürüyerek geldiğini ve oturacak kafeterya ya da kahvehane gibi bir mekan olmaması sebebiyle yazın sıcakta, kışın ise soğukta kaldırımda oturduklarını dile getirdiler.

Adayları, milli eğitim personelini ve sürücü kursu görevlilerini mağdur eden sınav başlangıç noktasının değiştirilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.





Editör: Haber Merkezi