Sınava giren öğrenciler geniş bir öğrenci grubu içindeki bilgi düzeylerini öğrendi. Sınava giren öğrencilerden 30 (otuz) tanesi de Tire Özel Bilgi Ortaokulunda burslu okuma imkânı kazandı. Sınava giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekledi. Sınav baştan sona kadar, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bayındır, Selçuk, Tire ve Ödemiş’te bulunan tüm ilk ve ortaokullara gönderilen sınav yönergesine uygun olarak gerçekleştirildi.

Tire Özel Bilgi Okulları, kaliteli ve ilkeli eğitimiyle ve son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle Türkiye geneli yapılan 8. sınıftan liselere geçiş sınavlarında, son 8 (sekiz) yılda bütün soruları doğru cevaplayan 22 (yirmi iki) öğrencisiyle, başta eğitim camiası olmak üzere her kesimin takdirlerini topluyor. Tire Özel Bilgi Okulları sınav başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlarda da bölgenin lokomotifi olarak çalışıyor.

 

 1.027 (BİN YİRMİ YEDİ) ÖĞRENCİ KATILDI

Düzenledikleri sınava gösterilen yoğun ilgi hakkında konuşan sınav koordinatörü Tire Özel Bilgi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Öner Yılmaztürk şunları söyledi: "Öncelikle sınava emeği geçenlere ve sınava katılanlara teşekkür ederim. Bursluluk sınavına yapılan başvuru sayısı cuma günü 955 (dokuz yüz elli beş) iken, cumartesi günü sabah erken gelip kayıt yaptıranlarla bu sayı 1.027 (bin yirmi yedi) olmuştur. Sınava giren öğrencilere sınav kalemi ve silgi hediye ettik. Sınav bitince de meyve suyu ve kek ikram ettik. Sınavda her sınıf seviyesinde ilk 10’a giren, toplam 30 öğrenciye eğitim bursu verilecek. Eğitim bursu okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler için geçerli olacak. Çocuğunun sınavdan çıkmasını bekleyen ailelerle görüştüğümüzde, bu kadar öğrencinin problemsiz bir şekilde organize edilmesinden duydukları memnuniyetlerini ve takdirlerini ilettiler. Bu da bizi hem mutlu etti hem de motivasyonumuzu arttırdı. Sınav sonuçlarını SMS olarak velilerin cep telefonlarına gönderdik. Ayrıca www.tirebilgi.com web sitemizden de sonuçlar öğrenilebiliyor. Bu rekor katılım bölge halkının Tire Özel Bilgi Ortaokulunun eğitim kalitesine ve başarısına ne kadar güvendiğinin en açık göstergesidir. Bu yoğun ilgi ve güveni boşa çıkarmamak için fedakârca çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

ERKEN KAYITLAR BAŞLADI

Tire Özel Bilgi Ortaokulu Okul Müdürü İsmail Özgüç: “Bu yıl da sınavımıza yoğun bir ilgi var. Bu durumda biz de, bu ilgiye layık olmak için daha çok çalışmalıyız. Okulumuz; eğitim-öğretim kalitesi, fiziki imkânları, sosyal ve sportif faaliyetleri ve yabancı dil öğretimiyle İzmir’in ve Türkiye’nin en başarılı okulları arasındadır. Her dönem elde edilen sosyal ve sportif başarılar ve son 8 (sekiz) yılda, 22 (yirmi iki) öğrencimizin sınavlarda sorulan soruların hepsini doğru cevaplandırması da bu başarıyı ispatlamaktadır. Bu sınavda önemli olan, öğrencilerin kendini denemesi ve bilgi birikimini ölçmesiydi. İlgi gösteren tüm öğrencilere ve velilere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. 2016-2017 öğretim yılı kayıtlarımız başladı. Önümüzdeki yıl çocuğunun eğitimi için bizimle beraber çalışmak isteyen duyarlı ailelere, erken kayıt indirimlerini kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca dereceye giren öğrencilerden başka maddi imkânları olmayan bazı öğrencilere de yönetim kurulunun tespit ettiği değişik indirimler uygulanacak.”dedi.

Editör: Haber Merkezi