Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitim –öğretim yılı sona erdi ve öğrenciler yaklaşık 3 ay sürecek uzun yaz tatiline merhaba dedi. İlçemizde huzur içerisinde ve başarılı bir şekilde geçen 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 14 bin 370 öğrenci karne sevinci yaşadı ya tatiline girdi. 


HER OKUL KENDİ TÖRENİNİ YAPTI
Tüm okullar kendi bünyesinde karne törenleri yaptı. Her okulda sınıf sınıf öğrencilere karneleri, sınıf öğretmenleri tarafından dağıtıldıktan sonra, öğrenciler okullarının bahçesinde toplandı ve burada yapılan törende okullarını derece ile bitiren öğrencilere onur belgeleri verildi. 
Öte yandan her yıl İlçe Kaymakamı, protokol üyeleri ve Milli Eğitim Müdürü’nün de katıldığı ilçeyi temsilen yapılan yıl sonu karne töreni, bu yıl bir değişiklik yapılarak köy okulunda gerçekleştirildi. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’un katıldıkları yıl sonu karne programının adresi Sarılar köyü oldu. 

SARILAR’DA BİR İLK
Ana sınıfı ile birlikte toplamda 5 sınıf ve 60 öğrenciye sahip Sarılar’deki köy okulunda bu yıl bir ilkj yaşanmış oldu. Kaymakam Tanrıseven tarafından, öğrencilere karnelerinin yanı sıra çeşitli hediyelerde verildi. Sarılar İlkokulu öğrencileri ilk kez Tire Kaymakamının elinden karnelerini alma heyecanını yaşadılar.

“OYUN OYNAMAYA VE EĞLENMEYE DE MUTLAKA ZAMAN AYIRIN”
Tüm sınıfları tek tek gezen Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven öğrencilerle sohbet etti; öğrencilere yaz tatilinde ne yapacaklarını sordu. Öğrencilerin, “Kitap okuyacağız, tarlada ailemize yardım edeceğiz” cevabına Kaymakam Tanrıseven, “Oyun oynamaya ve eğlenmeye de mutlaka zaman ayırın, bu sizin en doğal hakkınız” dedi.
İlçemizde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında Anaokullarında 1202, İlkokullarda 3820, Ortaokullarda 4463, Lise ve Dengi okullarda 4529 Öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne dağıtımında Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Sarılar Mahallesi Muhtarı Hakkı Yılmaz, öğretmenler ve velilerde hazır bulundular.


“ÖĞRETMENLERİMİZİN GAYRETLERİ İLE OLDUKÇA BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK”
Dün itibarı ile geride kalan 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ile ilgili olarak kısa bir değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, şunları söyledi: “Değerli öğretmen arkadaşlarım, velilerim, sevgili öğrenciler, kıymetli veliler. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılını 14370 öğrenci ve 1115 öğretmenimizin gayreti ile başarılı bir şekilde tamamladık. 


Ellerindeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdikleri emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşünerek çalışmalarına bu doğrultuda yön veren öğretmenlerimizin gayreti ile oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi bu yıl ilk mezunlarını, öğretmen Melahat Aksoy Öğretmen Lisesi ise bu yıl son mezunlarını veriyor. Öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyoruz. 
İlçemiz TEOG sınavında 20 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan almıştır. İzmir ilinde ilçe ortalamamız % 67,76 ile 22. sıradan 18. sıraya yükselmiştir. Köy okullarımızın da katılımı ile ilçemizde 8 okulumuzun TÜBİTAK 4006 başvurusu kabul edildi, bilim fuarı olarak sergilendi. 
Beyaz Bayrak Sertifika sahibi ilçemizde 9 okul bulunmaktadır. Bu okullarımızdan 3 tanesi Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Hedefimiz diğer 6 okulumuzun da bu sertifikayı almak için gerekli şartları yerine getirmesidir.”


 

Editör: Haber Merkezi