Tire Mesleki Eğitim Merkezi Kayıt Tarihini 23 Ekim 2012 Salı Gününe Kadar Uzattı.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

2012 – 2013 eğitim öğretim yılında Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde çıraklık kayıtları devam etmektedir.Kayıt tarihinin 23 Ekim Salı gününe kadar uzatıldığını belirten Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Onar ; ‘’Kayıtlarımız devam ediyor.Ortaöğretim 8.Sınıfı bitiren her öğrenci açık liseye kayıt yaptırarak, eğitimine devam ederken bir iş yerine girip çalışarak meslek sahibi olabilecektir ‘’ dedi.
Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğrencilerine sağladıkları imkanlar ise şunlardır: Çıraklık öğrencilerin iş kazası ve meslek hastası sigortaları devlet tarafından yatırılmaktadır.Öğlen yemekleri ücretsiz olarak verilmektedir. Diğer okullardaki öğrencilerin faydalanabildikleri yararlardan aynı haklardan faydalanacaklardır. Ders kitapları ise devlet tarafından karşılanmakta ve ihtiyacı olan öğrencilere kılık-kıyafet giderleri Tire Mesleki Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği tarafından karşılanılacaktır. Eğitim ve öğretimini tamamlayan öğrencilere kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri verilecek ve almış oldukları belgeler ile yurt içi ve yurt dışında iş kurmalarında öncelik sağlayacaktır.
Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılak olan yeni kurslar ise şöyle; Gazaltı Kaynakçılığı,Bilgisayarlı Mobilya Tasarımı,Kalorifer Ateşçiliği,Bilgisayar İşletmeciliği ve PLC.

Editör: Haber Merkezi