Eğitime başladığı günden bu yana başarısını katlayarak büyüten Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, Ege Bölgesi’nin gözde Fen Liseleri arasında gösteriliyor.

Ergün ÇELİK

2013-2014 eğitim-öğretim yılında 435 puanla eğitim dünyasına kapılarını açan Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 467 puana yükseldi. İstikrarlı bir şekilde eğitim hayatına devam eden Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ise 477 taban puanıyla öğrenci kaydı alarak, Ege Bölgesi’ndeki gözde fen liseleri arasındaki yerini almayı başardı. 2 yıl içinde 42 puanlık bir sıçrama kaydeden Fen Lisesi bölgede bulunan öğrencilerin de dikkatini çekmeyi başardı. Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi’nin başka bir okuldan çevrilme olmayıp, temelden direkt Fen Lisesi formatında inşaa edilmesinin, bu başarıya önemli ölçüde katkı sağladığı görülüyor. Olimpiyat odasından labaratuvarlara, spor salonundan yemekhane ve modern yatakhanelere kadar bir öğrencinin rahat eğitim görmesi için herşeyin düşünüldüğü okulda adeta yok yok.  Yatılı kalan öğrenciler için 24 saat sıcak su hizmetinin verildiği okulun her sınıfında, klima bulunuyor. Bu özellikleriyle Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi beş yıldızlı otelleri aratmıyor. Önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek olan Fen Lisesi, yüzde 35 İstanbul, yüzde 35 Ankara gibi büyükşehirler  başta olmak üzere Türkiye’nin en önemli üniversitelerine öğrenci göndermeyi hedefliyor.  

“PAROLAMIZ ÖĞRENCİ MERKEZLİ OKUL OLMAK”

Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi’nin tecrübeli müdürü Mesut Soyaslan, parolalarının öğrenci merkezli okul olmak olduğunu belirtti. Soyaslan açıklamalarında; “Okulumuzun yöneticilerinden öğretmenlerine, memurlarından hizmetlilerine kadar herkes öğrencilerimizle çok iyi ilişkiler kuruyor. Bu iyi ilişkilerin öğrencilerimizin başarısında büyük etkisi oluyor. Bizler, burada öğrencilerimize özgür ortamda çalışma imkanı sağlarken aynı zamanda velilerimizle de çok güçlü bir iletişim bağı kuruyoruz. Okulumuz, branşında başarılı öğretmenlerimizle herkesin parmakla gösteridiği bir okul olma özelliğine kavuştu” dedi.

“EN BÜYÜK KATKI HAYIRSEVERİMİZDEN”

Okulun kısa süre içinde elde ettiği başarıda en büyük hak sahibinin Hayrıseverleri Atila Çallıoğlu olduğunu hatırlatan Soyaslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Okul açıldığı günden bu yana kendisini her zaman aramızda gördüğümüz ve hissetiğimiz  değerli işadamı ve hayırseverimiz Atila Çallıoğlu, Tire’ye böylesine önemli bir kurum kazandırmanın yanında, okulumuzun başarı çıtasının yükseltilmesinde önemli rol oynuyor. Değerli hayırseverimiz Atila Çallıoğlu, başarılı öğrencilerimizi her yıl yaz tatiliyle ödüllendirirken, öğretmenlerimize de büyük manevi destekleri oluyor. Bu da hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin moral ve motivasyonunu yükseltiyor. Okulumuzun yapımından bu yana desteklerini hiç esirgemeyen hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. 








Editör: Haber Merkezi