Ergün ÇELİK

Okulun rehberlik servisinin organize ettiği “Çocuk Şenliği” bu yıl daha coşkulu ve eğlenceli geçti.

Önceki gün okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Tire merkez ve bazı köy okullarından toplamda 133 öğrenci katıldı. Tamamen gönüllülük esaslarına bağlı olarak düzenlenen etkinlikte Tire Ö.M.A Sosyal Bilimler Lisesi’nden 65 öğrenci sosyal sorumluluk kapsamında karşılık beklemeden projeyi tamamladı. 5 aylık çalışmanın bir ürünü olarak ortaya çıkan ‘Çocuk Şenliği’nde davet edilen ilkokul öğrencileri hem eğlendi hem öğrendi. Şenliğe katılan tüm küçük misafirler Tire Ö.M.A Sosyal Bilimler Lisesi tarafından görevlendirilen öğrenci servisleriyle okullarından alındı ve şenlik bitiminde okullarına bırakıldı.

Çeşitli atölyeler, oyunlar, danslar, yarışmalar ve ikramların yer aldığı şenlikte davetli öğrenciler, Yüz Boyama, Origami, Ebru, Resim, Bilim, Akıl Oyunları, Oyun Hamuru, Bileklik ve Kukla gibi atölyelerde hem öğrendi hem de gönüllerince eğlendi.

      Dans grubu, palyaço, çuval yarışları, halat çekme, yumurta taşıma, sandalye kapmaca gibi eğlenceli yarışmaların da düzenlendiği program da ikramlar; gönüllü öğrencilerin evlerinde hazırlayıp getirdiği ürünlerle sağlandı.

 Organizasyonda yapılan harcamaların tamamı komite tarafından temin edilen sponsorlar aracılığı ile karşılanırken Okul Yönetimi, maddi desteğini esirgemeyen sponsor firmalara ve Eski mezun öğrencilerden Psikolog İnci BECERİK ‘e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi