Bayındır’da yaşayıp Tire Özel Çağdaş Koleji’nde eğitim gören 15 yaşındaki Bensu Coşgun, Küçük Menderes Havzasına büyük gurur yaşattı. Coşgun, geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlar ile Robert Kolejini yüzde 100 burslu kazandı. Bensu’nun eğitimine büyük önem veren babası Kemal Coşgun ise sonuçlar açıklanmadan hemen önce ani bir rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti. Bensu, elde ettiği başarıyı, bu günleri göremeyen babasına armağan etti.

Bensu, kendisini başarıya götüren unsurları madde madde HaberTire Gazetesi’ne anlattı. Özel Tire Çağdaş Koleji’nin bölge için büyük bir şans olduğunu söyleyen Bensu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Okulumuzun eğitim sisteminin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Elde ettiğim başarıda okulumuzun büyük katkıları var. Arkadaşlarımla birlikte çok çalıştım. Bu konuda kendimi çok yıprattım. Öğretmenlerim bu süreçte beni hep destekledi. İnanıyorum ki kendimi bu kadar yıpratmasaydım da öğretmenlerimin desteğiyle yine çok güzel başarılar elde edebilirdim.

‘BAŞKA BİR OKULDA OLSAYDIM BÖYLE OLMAZDI’

Elde ettiğim başarıda okulumun, okul yöneticilerimin ve öğretmenlerimin büyük katkıları oldu. O yüzden onların katkılarını görmezden gelemem. Belki başka bir okulda olsaydım bu kadar düzenli bir çalışma sergileyemezdim. Çünkü okulun yeni olması, fiziki şartlarının çok iyi düzeyde olması ve okulda aile ortamının yaşanması Özel Tire Çağdaş Koleji’ni her alanda bir adım öne çıkarıyor.

‘TİRE ÇAĞDAŞ KOLEJİ’NİN AÇILMASI BENİM İÇİN BÜYÜK ŞANS’

Daha önce başka bir okulda eğitim görüyordum. Ailemle birlikte eğitimimi hangi okulda devam edeceğime bir türlü karar verememiştik. Sonra Tire’de Çağdaş Koleji açıldı. Ailemle birlikte okula gittik, gezdik gördük ve okulu çok beğendik. İster istemez fiziki şartlar insanın psikolojisini etkiliyor. Şimdi elde ettiğim başarıya baktığımda ‘iyi ki Tire Çağdaş Koleji’ni seçmişim’ diyorum.

‘KOÇLUK SİSTEMİ ÇOK ÖNEMLİ’

Özel Tire Çağdaş Koleji’nde koçluk sistemi uygulanıyordu. Bu sitem şöyle işliyor; Benim tüm çalışmalarım bir koç öğretmen tarafından inceleniyordu. Koç öğretmen tüm çalışmalarımı yakından takip ediyor, sürekli bana yardımcı oluyordu. Hatta sadece okul saatleri içinde değil okul saatleri dışında da mesajlaşma yöntemiyle kafamıza takılan konularda yardım isteyebiliyorduk. Koçluk sistemi öğrenciyi daha da hırslandırıyor. Mesela ben hep koç öğretmenime bir şeyler vermek zorundayım gibi hissediyordum. Bu da haliyle başarıyı yükseltiyor.

‘BENİM İÇİN MUCİZEYDİ’

Ben kazandığımı ilk öğrendiğimde şoka girdim. Bu başarıyı bekliyordum ama bu benim için mucize gibi bir şeydi. Hem çok şaşırdım. Hem de şaşırmadım. Çünkü hak ettiğimi düşünüyorum. 7. Sınıfın başından beri bunu hayal ediyordum. Başaracağıma kalpten inanıyordum.

‘BURSLU OLMASA O OKULA GİTMEK SADECE HAYALLERDE KALACAKTI’

Okulu tam burslu kazanmak benim için daha da büyük mutluluk. Çünkü bur olmasa o okula gitmek sadece hayallerimde kalırdı. Yatılılıkla birlikte okulun yıllık gideri 120 Bin TL. Bizim maddi durumumuz o kadar iyi değil. Yani biz bu parayı çıkaramazdık”

ANNE COŞGUN: “GURURLUYUZ”

Elde ettiği başarıyla tüm Küçük Menderes Havzası’na büyük gurur yaşatan Bensu’nun 54 yaşındaki annesi de sonuçtan çok memnun. Anne Coşgun, yaptığı duygu yüklü açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi;

“Alınan sonuçtan son derece mutlu ve gururluyum. Bu başarıda okulumuz Özel Tire Çağdaş Koleji’nin çok büyük katkıları var. Çocukların bir yere varabilmesi için öğretmenler canla başla çalıştılar. Okul ile aramızda gerçek bir aile bağı oluştu. Veliler olarak okula gittiğimizde sanki resmi bir kuruma değil, kendi evimize gitmiş gibi hissediyorduk

‘BABASI ÇOK MUTLUYDU’

Bensu’nun babası TEOG sonuçlarından çok mutluydu. Alınan sonuçlar onu da gururlandırıyordu. Ne yazık ki Bensu’nun Robert Koleji’ni tam burslu kazandığını öğrenemedi. Ama ben şu anda her şeyi gördüğünü, duyduğunu ve hissettiğini düşünüyorum. Bu başarıyı da zaten ona armağan ediyoruz’

Editör: Haber Merkezi