TAC Lisesi Kurucusu Oktay Aykutalp’in yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;


“Tire’de 2006 ‘da dershane olarak eğitim öğretime başlayan 2015’te dershanelerin dönüşüm süreciyle temel lise olan Tire TAC Lisesi, 2019’da tüm Türkiye’deki temel liselere verilen izin süresinin dolmasıyla yeni bir dönüşüm yaşayıp Anadolu ve Fen Lisesi olma özelliği kazanacaktır. 
 İlçemizdeki bize eş değer bazı kurumların “Temel liseler kapanıyor” diyerek bizi hedef göstermeleri, okulumuz öğrencilerini arayıp okulunuz kapanacak demeleri, veli görüşmelerinde okulumuzun kapanacağını iddia etmeleri yakışık almamaktadır, bizim gibi eğitim kurumlarının işi sadece eğitim vermektir, asılsız ithamlarda bulunmak değildir. Kurumumuza yöneltilen bu karalama kampanyası haksız rekabettir.


12 senedir dershanecilik dönemiyle de Tire’ye hizmet veren Tac Lisesi, birçok öğrenciyi üniversiteli yapmış, ilçe birincilikleri, Türkiye dereceleri çıkartmıştır ve Tire’nin en seçkin eğitim kadrolarından birine sahip olarak Tire’ye iş istihdamı da sağlamaktadır. Bünyesindeki lise ve mezun öğrencilere, öğretmenlerine ve diğer personeline eğitim ve çalışma imkanı sağlayan bir kurum için “kapanıyor” diye beyanat vermek AHLAKSIZLIKTIR, VİCDANSIZLIKTIR.


Tac Lisesi’nin kapanma, her hangi bir kurumla birleşme durumu KESİNLİKLE söz konusu değildir. Yolumuza Anadolu ve Fen Lisesi olarak devam edeceğiz, tüm imkânlarımız buna uygundur ve her yıl olduğu gibi öğrencilerimizin başarısına başarı katıp onların başarılarını TAÇLANDIRACAĞIZ.”
     
 

Editör: Haber Merkezi