ÖSYM Tire İlçe Koordinatörlüğü tarafından 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan YGS sınavında görevlendirilecek bina yöneticileri ile toplantı yapıldı.


Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim toplantısına katılanlara ÖSYM Tire İlçe Koordinatörü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal tarafından bilgiler verildi.
Sınavda görev alacak tüm görevlilerin sınav öncesi "Sınav Uygulama Yönergesini" okumaları gerektiğini belirten Uysal, sınavda görevlendirilecek temsilcilere görev ve yetkilerini anlattı. YGS Sınavı için Tire’ye yaklaşık 5 bin öğrencinin geleceğini kaydeden ÖSYM Tire İlçe Koordinatörü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, “İlçemize sınav günü 5 bin öğrenci ve her öğrenci yanında bir kişi ile gelse yaklaşık 10 bin kişi gelecek. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sınav günü öncesi ve sınav günü güvenlik önlemleri çerçevesinde görevlerini yapacaklar” dedi.

İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ SINAV SAATİNE KADAR GÖREV YAPACAK
Önceki yıllarda soru kitapçıkları ile birlikte yedek soru kitapçıklarının bir arada verildiğini ancak bu sene bu uygulamanın değiştiğini belirten Uysal, “Soru kitapçıkları ile birlikte bu yıl görevlilerimize yedek kitapçıklar verilmeyecek. İlçemizde İstiklal İlköğretim Okulu yedek bina olarak belirlendi. Tüm evraklar burada olacak. Sınav kitapçıklarında eksik ya da hata tespit ederseniz bize ulaşarak yedek isteyebilirsiniz. Öte yandan öğrenciler sınava sadece TC kimlik numaralarının yazılı olduğu nüfus cüzdanları ya da süresi geçmemiş pasaport ile girebilecek. Ehliyet ve benzeri kartlar ile sınava girilemeyecek. Öğrencilerin kimliğinde TC numarası yazmıyor ya da kalemle yazılmış ise sınava alınmayacak ancak sınav günü saat 07.00-10.15 arası açık bulunacak olan Tire Nüfus Müdürlüğü’nden nüfus kaydı alınabilecek” dedi.


SINAVA GİRECEKLERİN DİKKATİNE
Prof. Dr. Uysal, “Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük,  dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır” dedi.
Ancak, ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen engelli ve YSYM binalarında sınava girecek olan engelli adayların, sınava giriş belgelerinde yazılı olan araç, gere. Ve cihazlar belirtilen yasakların kapsamı dışında değerlendirilecek.


KAMERA KAYITLARI GEREKTİĞİNDE KANIT OLACAK
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya detektörle aranacak, yasaklanan araç gereç ve benzeri eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecek. Kamera kayıtlarının gerektiğinde kanıt olarak kullanılacağı unutulmamalı.


SINAVDAN EN AZ 1 SAAT ÖNCE
Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. 

Editör: Haber Merkezi