Tire Mesleki Eğitim Merkezi, çırak öğrencilerin okulu daha çok sevmeleri amacıyla "Okulumuzu Daha Çok Seviyorum" adlı projeyi başlattı.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire Mesleki Eğitim Merkezi'nde göreve başlayan Okul Müdürü Kadir Seyhan öncülüğünde gerçekleştirilen projede, okula yapılan küçük dokunuşlarla, öğrencilerin okulu daha çok sevmesi ve benimsemesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, bir araya gelen okul yönetimi ve öğretmenler, okulda bir takım güzel dekorlara imza attılar.

 

Okulun giriş kısmına yapılan akvaryum, estetik olarak ilgi çekici oldu. Matematik dersinin hayatın bir parçası haline gelmesi için, okulun çeşitli yerlerinde ilgi çekici boyamalar yapıldı. Hem okul öğrencilerinin hem de çevredeki çocukların oynaması için, okul bahçesine oyun çizgileri çizildi.

 

MANGALA OYNANIYOR

Aynı proje kapsamında okula renk katmak amacıyla Türk zeka ve strateji oyunu Mangala da artık Tire Mesleki Eğitim Merkezi'nde oynanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda oynanması ve kulüplerin kurulması uygun bulunan Mangala oyunu için, yıl sonunda turnuva hazırlıkları ise şimdiden başladı. Tarihi araştırmalara göre Mangala oyunu Sakalar, Hunlar ve Göktürkler dönemine kadar dayanıyor.





Editör: Haber Merkezi