Geçtiğimiz gün İzmir'de yaşanan talihsiz olay sonucu öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Öğretmen Rabia Sevilay Durukan, için ülke çapında eğitim camiasından gelen tepkilere, Tire'den de ses geldi. Eğitim İş Tire Temsilciliği açıklama yaptı.

Ercan ÇELİK / HaberTire

Talihsiz öğretmenin katledilmesiyle ilgili HaberTire'ye konuşan Eğitim iş Tire Temsilcisi Bülent Kuloğlu, yapılan saldırıyı lanetlediklerini belirterek, hayatını kaybeden Öğretmen Rabia Sevilay Durukan'a rahmet, ailesi, yakınları ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dileklerini sundu.

Okullarda yeterli güvenlik önlemlerinin bulunmadığını vurgulayan Kuloğlu, "Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri almadığı gibi öğretmenlere uygulanan şiddete de seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığı, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikte açıklamalar yapmıştır. Öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran bu tür açıklamaların da saldırılarda önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Eğitim İş Tire Temsilciliği adına konuşan Bülent Kuloğlu, Ak Parti hükümetine ve Milli Eğitim Bakanlığı'na; öğretmenleri hedef alan açıklamalardan sakınmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi