Tire’ye bağlı Gökçen Mahallesi’nde bulunan Gökçen Efe İlkokulu şu günlerde büyük bir değişim içinde. Okul Aile Birliği Başkanı Sinem Karip, Okul Müdürü Gülhiz Gümüş ve Sınıf Öğretmeni Zekeriya Çiğdem ile bir araya gelerek okulu güzelleştirmek için bir takım girişimlerde bulundular. Yapılan girişimler kapsamında Okul Aile Birliği Üyeleri kendi aralarında imece usulü para toplayarak okulun dış duvarının üzerindeki demir parmaklıkları boyamak üzere boya aldılar. Ellerine fırçaları alan veliler demir parmaklıkları baştan aşağı boyadılar. Sadece bununla da kalmayan veliler, okulun tüm ihtiyaçlarını örnek bir dayanışma modeli içerisinde kendi aralarında gideriyorlar. 

‘HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdiresi Gülhiz Gümüş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Okul Aile birliğimizle birlikte okulumuzun çevresini güzelleştirmek amaçlı bir çalışma başlattık. Sağ olsunlar okul aile birliği üyelerimiz ve velilerimiz hiçbir çalışmadan kaçmadı. Hem maddi hem manevi büyük destek verdiler. Çalışmalara katılan ve bizlere destek veren tüm velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum”

“OKULU RENKLENDİRMEK İSTEDİK”
Okulu renklendirmek için böyle bir çalışmaya girdiklerini ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Sinem Karip ise şöyle konuştu;
“Okulumuzun etrafı çok karanlıktı. Gökçen’e biraz renk gelsin istedik. O yüzden müdürümüzün, öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteğiyle böyle bir çalışma yapalım dedik. Güzel de oldu. Her sınıfın velileri kendi aralarında birer ikişer kutu boya aldı. Bizler de alınan boyalarla okulumuzun parmaklıklarını boyadık”
 

Editör: Haber Merkezi