Tire MEMZorunlu eğitiminin 12 yıla çıkarılması ile 4+4+4 sisteminde sıkıntılı durumda kalan Mesleki Eğitim Merkezlerinin durumu açıklığa kavuştu.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Ortaöğrenimini bitiren öğrenciler zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması şartıyla birlikte Mesleki Eğitim Merkezlerine gitmeleri çıraklığa yönelecek olan öğrenci 12 yıl bitince öğrencinin yaşı 18 olacaktı. Mesleki Eğitim Merkezlerin bu duruma el atmaları ile Milli Eğitim Bakanlığı ile uzlaşmaya varıldı. Artık 8.sınıfı bitiren öğrenciler açık liseyi kayıt yaptırmak şartıyla Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıtlarını yaptırıp başvurabilecekler. Böylece liseyi açıktan okuyacak olan öğrenciler ayrıca Mesleki Eğitim Merkezinde kendi işinde mesleğinde okuma şansını bulacak.

Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Onar konuyla ilgili ise şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı ile sağlanan bu yasada liseye gitmeyecek öğrenciler açık liseyi kayıt yaptırmak şartı ile Mesleki Eğitim Merkezleri’ne belgeleri ile gelerek bize başvuruda bulunacaklardır. Merkezimize gelen öğrencilerimize çalışmak istedikleri iş ve iş yerleri konusunda her türlü yardımı Mesleki Eğitim Merkezi üstelenecektir. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası devlet tarafından yatırılmakta olup öğrencilerimiz merkezimizde ücretsiz yemek ve ihtiyacı olanlara kılık kıyafet yardımları imkânları sunulmaktadır. Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan öğrencilerimiz kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi almaktadırlar. Tire Mesleki Eğitim Merkezi olarak bütün öğrenci ve velilerimizle görüşme yaparak iş seçiminde yardımcı olmak ve iş yerlerine yerleştirme konusunda okulumuz Eğitim Merkezine bekliyoruz”  dedi.

14 EYLÜL SON KAYIT TARİHİ

Yaklaşan 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde çıraklık kayıtları devam etmektedir. 2 Temmuz tarihinde başlayan kayıtlarda Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde toplamda 31 meslek alanı ve 166 meslek dalından oluşmaktadır. Çırak öğrenci kayıtları 14 Eylül 2012 tarihine kadar devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi