Tire’nin aktif sendikalarından biri olan Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası, geçtiğimiz gün yaptığı toplantıda Ösym ve Tire İlçe Seçim Kurulu’na tepki gösterirken, başlattıkları kokart eylemi ile ilgili de bilgi verdiler.


Ergün ÇELİK



11 Nisan 2014 Cuma akşamı Derekahve’de Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası toplantı yaptı önemli kararların alındığı toplantıda Bölge Başkanı Resül KARA, İlçe Başkanı Murat ALGAN, İş Yeri Temsilcileri ve Sendika üyelerinin hazır bulunduğu gözlemlendi.  Basına açık olarak gerçekleştirilin toplantının gündemi Ana hatlarıyla şöyleydi;




ÖSYM’ YE TEPKİ
        Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavında eğitim kurumlarında çalışan hizmetlilere ÖSYM Merkezince haksızlık yapıldığı ve bu kurum tarafından da hizmetlilerin piyon olarak görüldüğü görüşüne yer verilerek konuya şu şekilde açıklık getirildi. “Yedek gözetmenler sınav süresince (2,5 Saat) bir tek imza atarak Yetmiş Yedi Lira alırken üç gün boyunca okullara dikilen ve sınav salonlarının bütün hazırlığı ellerinden geçen hizmetlilere Elli Beş Lira gibi komik bir rakamla savuşturmak ÖSYM’ ye hiç yakışmamıştır. Biz arkadaşlarımızla karar aldık bundan sonraki sınavlarda görev almayarak tepkimizi göstereceğiz. ÖSYM üç gün boyunca toplam Elli Beş Liraya o binalara dikip salonları hazırlayacak kim varsa bulsun ve onlarla çalışsın.” denildi.


KOKART EYLEMİ KARARI
        Ülkenin birçok noktasında İdarecilerin çalışanlarla didişmeyi bir marifet saydığını İlçemizde de bu durumun sık sık zuhur ettiğini konu hizmetliler olunca idarecilerin mahkeme kararlarını ve mevzuatı hiçe sayarak  çalışanlar üzerinde bir baskı oluşturmaya yönelik davranış sergilediklerini defalarca gördüklerini beyan eden sendikalılar buna bir dur demek için uzun soluklu bir eylemi başlattıklarını ve ilk aşaması olan Kokart Eylemiyle yakalarını kokart takarak iki hafta iş yerlerinde olacaklarını ve tüm Eğitim camiasından eyleme destek vermelerini beklediklerini söylediler.


İLÇE SEÇİM KURULUNA ELEŞTİRİ
        30 Mart Yerel Seçimlerinde 4/C’ li personele zikredilerek seçim görevi verilmemesi üzerine basına önceden bir yazı yazan Bölge Başkanı Resül KARA toplantıda da aynı konuyu dile getirerek “Biz insan ayrımı yapacak olanların en sonuncusunun hukukçular olması gerektiğini inanmışken ilk baştan insanları sınıflara ayırarak iş ve işlemleri düzenleyenlerin hukukçular olması bizleri üzmüştür. Bu davranış şekli Tire İlçe Seçim Kurulu’na hiç yakışmayan bir davranış şekli olarak hafızalarımızda yer edecektir.” diyerek Tire İlçe Seçim Kurulu’na olan eleştirilerini dile getirdi.


BASIN SÖZCÜLÜĞÜ BİRİMİ LAV EDİLDİ
        Basın Sözcülüğü görevi hakkında açıklama yapan Bölge Başkanı Resül KARA “Uzun zaman önce Sendika Basın Sözcülüğü görevine görevlendirilen İbrahim Nebi ERTEKİN’in Sendika üyeliğinden ayrılması sonucu Sendika yönetimince kendisi Basın Sözcülüğü görevinden de düşürülmüş olup, 4688 Sayılı Yasada son yapılan değişiklik ve konu ile ilgili olarak çıkartılan son mevzuat gereği tüm temsilcilerimizin basına açıklama yapma yetkisi bulunduğundan sendikamızda böyle bir göreve de ihtiyaç kalmamış olup Bölge Basın Sözcülüğü Birimi Lav edilmiştir. Komu oyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

Editör: Haber Merkezi