AfişKuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara, yaptığı yazılı açıklamada, genel kurulda aldıkları karar üzerine 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

Ercan ÇELİK / HaberTire

Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara, yaptığı yazılı açıklamada, genel kurulda aldıkları karar üzerine 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

HaberTire’ye verdiği yazılı basın açıklamasında, diğer sendikalara da yüklenen Kara, “Daha önceki dönemlerde eylem kırıcı olarak nitelediğimiz sendikaların bu gün toplu sözleşme sürecinde yine tribünlere oynamasına şahit olmuş olmak sendikacı olarak bizleri üzmüştür.” Dedi.

Kuvayi Milliye Eğitim Sen Bölge Temsilcisi Resül Kara’nın basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde;

        “Biz Kamu çalışanlarını her zaman olduğu gibi hükümet 3+3 lük maaş zammı teklifiyle yine hayal kırıklığına uğratmıştır. Daha dün bizlerin gözünün içine baka baka meclisteki danışman kadrosunda bulunan memurlara %170 zam yapan hükümetin bu gün kamuda çalışan memur ve emekliye gelince bütçe yetersizliğinden bahsederek %3'lük zamma layık görmesinin
hakkaniyetle değerlendirilmesi mümkün olmamakla birlikte, daha önceki dönemlerde eylem kırıcı olarak nitelediğimiz sendikaların bu gün toplu sözleşme sürecinde yine tribünlere oynamasına şahit olmuş olmak sendikacı olarak bizleri üzmüştür. Dün memur için %16 zam oranıyla Toplu Sözleşme Masasına oturan bir çalışan temsilcisi sendikanın bu gün en fazla %5+5 verebiliriz diyen hükümetin karşısında %6+6 ya birden bire razı oluvermesi kadar sarı bir sendika olduklarının açık bir göstergesidir. Soruyorum bu sendikaya %16 nız ne oldu nereye kaçtı da %6+6'lık bir teklif getirdiniz. Eğer hükümet karşınıza geri dönük maaş farklarını da vermeme teklifiyle gelmeyip de  %6+6 yı kabul etseydi
üyelerinize ne gibi bir izahatta bulunabilirdiniz?

        Öte yandan Ülkeyi ayakta tutan çalışanlara %3+3 zammı layık görürken özelleştirilen Elektriğe, petrole ve ihtiyaç malzemelerine fahiş zamlar yapan hükümetin bu tutumu zulüm değil de nedir? Unutulmasın ki zulüm ile abat olanın ahiri berbat olur.
Memur ve emeklinin kader günü olan bu günlerde tüm bu yaşananlar neticesinde bizler Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası olarak 15 Mayıs 2012 tarihinde sendikamız genel kurulunda aldığımız karar doğrultusunda  23 Mayıs 2012 Çarşamba günü Üretimden gelen gücümüzü yönetimden gelen güce karşı kullanarak 1 günlük İş bırakma eylemiyle hükümetin bizlere layık gördüğü zamma ve hükümet üyelerinin çalışan, üreten kesime karşı sergilemiş olduğu bu olumsuz tutumlarını protesto edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyorum
"Eylem asla amacımız değildir ancak amaca ulaşmak üzere başvurduğumuz en etkili yoldur." geçmişte olduğu gibi bu eylemde de illa bir suçlu aranacaksa bu suçlu bizler değil bizlere bu yola başvurmaya zorlayanlardır. Çünkü çalışan her zaman çoluk çocuğunun rızkının peşindedir ve kimsenin rızkıyla oynamasına göz yummaz.

        Çifte standarda hayır demek için, İnsanca yaşamak için, İş yerlerindeki psikolojik tacizlere karşı koymak için, 4-C köleliğine karşı durmak için, Daha yaşanası bir Türkiye için 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü Üretimden gelen gücümüzü kullanarak meydanlara iniyoruz.  

        Çiftçisinden işçisine, esnafından, memuruna insanımızın her kesimini ve tüm
sivil toplum kuruluşlarını meydanlara davet ediyoruz. Eğer bir bedel ödenecekse biz her zamanki gibi öderiz  ama hesabını sormaktan da hiç çekinmeyiz.”

Editör: Haber Merkezi