Tire’nin köklü okullarından biri olan Ahi Evran (Endüstrü) Meslek Lisesi’nin bahçesinde çok sayıda köklü çağ ağacı mevcut. Okulu ve çevresini güzelleştiren, oksijen kaynağı olan çam ağaçları, aynı zamanda yüzlerce kuşunda sığındığı, barınak kurduğu yer. 

12 ADET YUVA YAPIP AĞAÇLARA YERLEŞTİRDİLER
Ağaçlara sığınan birçok kuşun yuvasız olduğunu fark eden, okulda görevli memuru Mesut Öztürk, ağaçlara kuş yuvası konulmasının iyi olacağı fikrini okulun Mobilya Bölümü öğretmeni Erkan Solak ile paylaşır. Bölüm öğretmeni Solak’ın görevlendirdiği iki öğrencisi Şerafettin Aydın ve Kazım Ülkü, yaklaşık 1 ay kadar önce sosyal sorumluluk projesi başlatarak okul atölyesinde, öğretmenlerinin de katkısıyla, hazırladıkları 12 adet yuvayı bahçedeki ağaçlara yerleştirdi.  

SOLAK, “UMARIM BAŞKALARINA DA ÖRNEK OLUR”
Yuvaları çam ağacından yaptıklarını ve öğrencilerinin sağlam bir işçilik ortaya koyduğunu ifade eden öğretmen Solak, malzeme üzerine kullanılan koruyucu maddelerin de etkisi ile yapılan kuş yuvalarının en az 10 yıl dayanacağını belirtti. Solak, “Umarım öğrencilerimin bu emekleri boşa gitmez, kuşlar için faydalı olur ve onların bu hayvan sever, doğa dostu gayretleri başkalarına da örnek olur” dedi.

Editör: Haber Merkezi