Kıymetcan Özel Eğitimİzmir Bornova 57. Topçu Tugayı'nda önceki gün düzenlenen askeri törenle 148 engelli 1 günlük asker olup, komutanlarından tezkerelerini aldılar. Tören de askerlik yemini eden engelliler arasında Tire Kıymetcan Özel Eğitim Merkezi’nin 24 öğrencisi de yer aldı.

Büyük Tire Gazetesi

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri kapsamında Genel Kurmay Başkanlığının her yıl geleneksel olarak düzenlediği bir günlük temsili askerlik uygulamasına, bu yıl Tire Kıymetcan Özel Eğitim Merkezi’nin 24 öğrencisi de katılarak gurur dolu anlar yaşadı.

İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı'nda düzenlenen askeri törenle 148 bedensel, zihinsel ve işitme engelliler 1 günlük asker oldu, komutanlarından tezkerelerini aldılar. Hüzün ve gururun bir arada yaşandığı törende asker olan engelliler tüm Mehmetçiklere hayırlı tezkereler temennisinde bulundular. Törene kadın engelliler de askeri parkalarını giyerek katıldılar.

Bornova 57. Topçu Tugayı'nda168 başvurudan 148'inin değerlendirildiği askeri törende gözyaşı ve sevinç bir arada yaşandı. Tören Sancak Kıtası'nın yemin töreni alanına gelmesi ile başladı. Törende Topçu Er Mustafa Deniz Bozkurt kendileri için askerliğin uygulama süresinin olduğunu ancak yaşattığı gururu ömür boyu taşıyacaklarını söyledi. Er Deniz ardından dönem plaketini çakarak tezkeresini teslim aldı. Bornova Topçu Tugayı'nda Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ‘Özel Tertip’ mensubu olan engelli askerlere ve yakınlarına seslenerek gerçekleşen yemin töreni ile daha da güçlendiklerini ve aynı safta omuz omuza olduklarını belirtti. Tuğgeneral Kaya, "Yaşları ve durumları ne olursa olsun bütün erkek Türk vatandaşlarının her zaman duygu ve düşünceleri ile asker olduklarını bir kez daha ispatladıkları ve bu bilinirliği yaratan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Kahraman ulusun bağrından çıkan Türk ordusu, bugün bir kez daha ordu millet olmanın gururunu yaşamaktadır" diye konuştu.

KINALI ELLER İLE YEMİN ETTİLER

Konuşmaların ardından hazır kıtada bulunan askerlerin kendilerine eşlik etmeleri ile birlikte engelli askerler kınalı elleriyle silahlarına dokunarak vatanları için yemin etti. Her Türk genci gibi evlatlarının 1 gün de olsa asker olmasının gururunu yaşayan aileler, yemin töreni sırasında gözyaşlarına hakim olamadılar. Törene katılan Gözü yaşlı bir engelli annesinin yaptığı açıklamada, “Oğlum ‘down’ sendromlu. 20 yaşını dolduruyor bugün. En büyük hayali askerlikti. Çok gururlu. Gönüllü askerlik yapıyor. Onun hayalinin gerçekleşmesi bizi de mutlu ediyor." 1 gün de olsa askerlik duygusunun kendisini mutlu ettiğini dile getiren bedensel engelli Ali Açık, "Bugün çok mutluyum. İlk kez asker oldum. Tüm engelliler gibi. Bu üniformayı giydiğim için kendimle gurur duyuyorum. Tüm askerlere de hayırlı tezkereler diliyorum" temennisinde bulundu.

Özel Tertip Mensubu askerlere tören hazırlığı için yardımcı olan askerler ise; "Biz bile 18 günde yemin töreni için hazırlandık. Ama onların yemin etmeleri, bir günde adım atmaları çok güzel. Biz bile bu kadarını yapamazdık. Çok keyifli bir şekilde çalıştık" diye konuştular. İlk kez böyle bir organizasyona katıldıklarını belirten engelli aileleri çocuklarımızın bu kutsal görevlerini yerine getirebilmeleri  için çabalayan bizzat  evrakları hazırlayıp bizim adımıza giriş işlemlerini yaptıran askerlik alanına ulaşımımızı sağlayan Kıymetcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ailesine teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi