46 yıl boyunca eğitim hizmetinde bulunan, bu sürenin 42 yılını Tire’de geçiren ve görev aldığı tüm okullarda çok sayıda başarılı öğrenci yetiştiren hayırsever emekli öğretmen Hüsamettin Bayındır ve ailesi; tek katlı, toplam kapalı alanı 600 metrekare olacak, bahçeli, 7 derslikli, bir öğretmen ve bir de müdür odası olan ortaokulu binasını ilçeye bağlı belde olan Gökçen mahallesine kazandırıyor. 
Daha önce de Kireli Ahmet Taner Kışlalı Okulunu yapımında da hayırseverlik yaparak katkı sunan Hüsamettin Bayındır ve ailesi; Gökçen, Kahrat ve Kızılcahavlu’nda ikamet eden çok sayıda ortaokul öğrencisini gelecek eğitim-öğretim yılında yeni okul binasına kavuşturacak.

Yeni okul binasının temel atma töreni önceki gün Gökçen mahallesinde gerçekleştirildi. Aslen Malatyalı olan hayırsever Bayındır ailesi tarafından yemek ikramının da yapıldığı temel atma törenine; Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Gökçen Ortaokulu Müdürü Mehmet Ekşen ve inşaatı üstlenen firmanın sahibi Serdal Şarlan ve vatandaşlar katıldı.

BAYINDIR, “BU OKULDA GELECEĞİ AYDINLATAN GENÇLER YETİŞECEK”
Okulu yaptırmasındaki en büyük amacın iyi nesiller ve geleceğe ışık tutan gençlerin yetişmesi olduğunu ifade eden hayırsever öğretmen Hüsamettin Bayındır, ailesi ve kendi adına yaptığı açıklamada duygularını şu şekilde ifade etti: “Allah nasip ederse okulumuz 4 ay sonra hazır olacak. 2016-2017 dönemine öğrenciler yeni okulunda başlayacak. Bu okulda ülkeye faydası olan fertler yetişsin istiyoruz. Tek amacımız da başarılı ve aydın gençleş yetiştirmek. Okulumuzun ismi de ‘Gökçen Kezban ve Öğretmen Hüsamettin Bayındır Ortaokulu’ olarak eşim ve benim ismimi taşıyacak.”

Editör: Haber Merkezi